Omschrijf jezelf in 3 woorden

Omschrijf jezelf in 3 woorden

20 maart 2016 0

Eigenschappen

Onlangs hoorde ik iemand vertellen over dit thema, hij zei dat juist die eigenschappen de dingen zijn die jij te geven hebt aan een ander. Dingen die jou makkelijk afgaan, waar je een ander mee kunt helpen. Soms kan het iets heel kleins zijn, waar je een ander heel blij mee kunt maken. Zo word ik altijd heel blij van mensen die ‘handig’ zijn. Die dingen kunnen maken die kapot zijn. Super praktisch! Of mensen met een luisterend oor, die zonder een oordeel of oplossingen aan te dragen gewoon aanhoren wat je op je hart hebt.

 

beschrijf jezelf in 3 woorden

Trots

Het is voor mij altijd best een ding geweest om te durven zeggen waar ik goed in ben. Want, ben ik dan niet opschepperig? Dezelfde spreker legde de link tussen je talenten en God. God heeft je dingen gegeven waar je goed in bent, misschien van nature, misschien heb je er veel voor moeten oefenen, een studie voor gevolgd, maar het resultaat is dat jij iets goed kunt. En God is daar trots op! Dus door te zeggen, eerlijk toe te geven, dat we ergens goed in zijn, bevestigen we wat God in ons heeft gelegd. Als we bagatelliseren wat onze talenten zijn, ‘nou zo goed ben ik niet hoor’ of ‘maar die ander is daar veel beter in’ of ‘ik probeer het maar een beetje’, dan ontkennen we eigenlijk hoe we gemaakt zijn.

Delen

Ik heb er de laatste tijd veel over nagedacht, waar ben ik nu echt goed in? En wat kan ik daar dan mee? Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat ik na het verliezen van mijn baan helemaal van nul af aan moest bedenken wat ik wilde gaan doen. Ik kwam tot de conclusie dat ik: creatief ben, bemoedigend en open sta voor anderen. Dat is wat ik, met nog veel meer natuurlijk, aan mensen te bieden heb. Ik probeer me daarvan bewust te zijn en het ook echt in te zetten. Om te delen van wat ik heb, van wie ik ben.

Ik ben benieuwd, wat zijn de 3 woorden die jou omschrijven?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder