Gebed om hoop

Gebed om hoop

25 januari 2020 0

Er zijn veel vragen die je hebben kunt bij bidden. En helemaal op momenten dat je aan alles twijfelt. Als je het even niet zo weet. Niet met de wereld en niet met jezelf. Hoe kun je bidden? Hoe kun je je uiten naar God? Wat moet je zeggen? Hopen geeft vaak energie. Maar soms lijkt hopen heel naïef. Wat moet je dan als je je hopeloos voelt. Je kunt dit gebed in jezelf lezen, of hardop. Eventueel kun je er een kaarsje bij branden, zoals wij ook deden in het filmpje dat we maakten.

Straks is de tafel weer gedekt vol voedsel en lekkers,
terwijl anderen dat niet hebben.

Er komt altijd water uit mijn kraan,
terwijl er anderen zijn die nauwelijks een druppel krijgen.

Boven mijn hoofd heb ik een dak van een veilig thuis,
terwijl anderen dakloos, vluchteling en vreemde zijn.

Ik mag leven in een land dat voor mij zorgt en voor mij regelt,
terwijl anderen alleen op zichzelf zijn aangewezen.

Rond mijn leven is er vrijheid en veiligheid,
terwijl anderen alleen maar angst kennen.

Alles loopt zó verwarrend door elkaar, dat ik niet meer weet wat te doen of wie te zijn.
Leer mij daarom hoopvol en hoopgevend in het leven te staan.

naar het Gebed van een Twijfelaar van Alfred C. Bronswijk

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl