Gebruik je zintuigen om tot rust te komen [+ podcast]

Gebruik je zintuigen om tot rust te komen [+ podcast]

9 augustus 2021 0

Veel mensen leiden een druk leven. De uitdaging is dan op op adem te komen. Aan de hand van je zintuigen helpt dominee Niels Gillebaard je in deze podcastserie om tot rust te komen. Zodat je meer kunt genieten van het leven. 

Elke podcast kan op zichzelf beluisterd worden. Een aflevering bestaat uit een korte inleiding en een oefening. De oefening kun je eventueel ook later doen, op een moment dat het jou uitkomt.

Zintuigen

Je zintuigen zijn jouw opening naar de wereld. Door te zien, horen, proeven, ruiken, aanraken, bewegen en voelen, ervaar je de werkelijkheid zoals die aan jou op dat moment voordoet. De indrukken van de wereld doen zich altijd aan je voor in het nu. Soms kunnen we zo druk zijn met van alles, dat we vergeten te genieten van wat zich aandient en leven we onszelf voorbij.

Verrijking van je leven

Als je je bewust bent van alle indrukken. Als je echt de tijd en de rust neem om te zien, te horen, of te ruiken , dan ga je méér ervaren. Dan worden je ervaringen rijker en dieper en kan er een gevoel van dankbaarheid ontstaan voor die ervaringen.  Mensen die met geloof of God of spiritualiteit bezig zijn noemen dat ook wel het ervaren van Gods Schepping en kunnen God danken voor zoveel moois. Of je nu gelovig noemt of niet, of misschien weet je het niet zo goed: als je de aandacht hebt voor wat je ervaart, dan is dat een verrijking van je leven en kan dat zorgen voor een grotere waardering voor de wereld om je heen.

Zien (deel 1)

Luisteren (deel 2)

Voelen (deel 3)

Meer podcasts luisteren van MijnKerk? Check hier alle podcasts.
Abonneer je op ons kanaal op Spotify of Soundcloud

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard