Geloofsopvoeding niet alleen voor moeders

Geloofsopvoeding niet alleen voor moeders

28 september 2020 0

Als er over (geloofs)opvoeding wordt gesproken, worden vaak als eerste vrouwen aangesproken. We weten natuurlijk dat ook mannen en vaders belangrijk zijn in het leven van een kind, en dat kinderen behoefte hebben aan mannelijke en vrouwelijke identificatiefiguren. Maar in de praktijk vinden we vaak niet zoveel manieren om juist vaders aan te spreken. Daarom zet MijnKerk samen met Jong Protestant en HGJB  vaders in het middelpunt tijdens de Week van de Opvoeding van maandag 5 oktober t/m zondag 11 oktober. 

Voor opgroeiende kinderen zijn ouders en opvoeders erg belangrijk. Van hen ontvangen ze liefde en zorg. Kinderen ontdekken wat belangrijk is in het leven door (vaak onbewust) naar hun ouders te kijken. Zo werkt het ook in het geloof. Ouders zijn de eerste identificatiefiguren voor kinderen als het gaat om geloven. Dit is een voortdurend proces. Het is als een gezamenlijke reis waarbij je steeds weer nieuwe dingen ontdekt.

Op deze pagina kun je leuke vader&kind-activiteiten vinden. Het zijn activiteiten die zowel vaders individueel met hun kind(eren) kunnen doen, maar ook als gezamenlijke activiteit door een school of kerk georganiseerd kunnen worden.

Welk beeld heb jij bij het woord vader of vaderschap? 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl