Boodschappen doen: je kiest wat voor wereld jij wil [+ video]

Boodschappen doen: je kiest wat voor wereld jij wil [+ video]

4 januari 2020 3

Elke keer als je boodschappen doet, kies je wat voor wereld je wilt hebben. Wat voor keuzes maak jij als je voedsel koopt? Je bent wat je eet, zeggen ze weleens. Maar het is meer. Eigenlijk is elke keer dat je boodschappen doet een verkiezing.

Als we door de supermarkt en over de markt lopen of in een restaurant zitten, is er enorm veel keuze. Als jij door de supermarkt loopt, en je al die producten ziet, dan kun je kiezen. Je kunt producten kiezen die de wereld beter maken, die gezond voor jou zijn, waar weinig suiker en vet in zit.

Verkiezing

Dus eigenlijk is elke keer dat je boodschappen doet een verkiezing. Jij kiest wat voor wereld je wilt. Daarom hebben we een verantwoordelijkheid om te kiezen, te kiezen voor een betere wereld. Dat begint heel direct, bij welke producten jij uit de schappen pakt.

Daarom wil ik je vragen: als je voortaan boodschappen doet of uit eten gaat, zie het dan als een verkiezing. Wat voor producten en wat voor wereld kies jij?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard
3 reacties op “Boodschappen doen: je kiest wat voor wereld jij wil [+ video]
 1. mar

  Mooi artikel!

  Dit geldt ook voor andere dingen bv je bankrekening, waar wordt dat geld in belegd. Hoe worden je kleren gefabriceerd.

  7 april 2019
 2. Marij-ke

  Ik kies voor seizoen producten.Eerlijke producten die van hier komen. Dat betekent voor mijzelf dat ik bewuster met alles omga en de aarde respecteer als de wijngaard die we met ons allen mogen beheren.We moeten zorg dragen voor elkaar wereld wijd.Is er ergens nood sla de handen ineen en help waar nodig is.

  7 april 2019
 3. Chris Blij

  Bijna alles wat wij eten groeit en loopt om ons huis en is biologisch met respect voor de aarde.Wij moeten zorg dragen door er met elkaar voor elkaar te zijn.Daar waar mijn talenten en de behoefte elkaar kruisen daar ligt mijn roeping.

  7 november 2019

Reacties zijn gesloten.