Gezond eten met minder rommel (+ video)

Gezond eten met minder rommel (+ video)

4 januari 2020 3

Elke keer als je boodschappen doet, kies je wat voor wereld je wilt hebben. Wat voor keuzes maak jij als je voedsel koopt?Je bent wat je eet zeggen ze wel eens. Maakt het echt zoveel uit hoe en wat je eet?

 

Hier op het platteland staan de mensen redelijk dicht bij de natuur. Verse producten van het land, die je direct kunt bestellen bij de boer.  Toch is veel voedsel tegenwoordig niet wat het lijkt. Er is een hele industrie gebouwd rondom het mooier laten lijken van voedsel, dat eigenlijk weinig voedingswaarde heeft. 

Geloof

Vanuit het geloof is er een sterk besef dat we de verantwoordelijkheid hebben om de aarde en ons lichaam op een goede manier te beheren. We weten ook wel wat goed voor ons en voor de aarde is: weinig vlees, suiker en slechte vetten, veel groenten en fruit en eerlijke producten.

Verkiezing

Eigenlijk is elke keer dat je boodschappen doet een verkiezing. Je kiest letterlijk de producten die jij wilt eten en waarvan er meer gemaakt zullen worden als we er meer van eten. Kies je voor biologische producten? Dat zullen daar meer van aangeboden worden. Kies je minder vlees of snoep? Dan zal dat minder aantrekkelijk worden om te verkopen. Daarom wil ik je vragen: als je voortaan boodschappen doet of uit eten gaat: zie het dan als een verkiezing.

Wat voor producten kies jij? Wat betekent dat voor jezelf en voor de aarde? Wat voor wereld en wat voor leven kies jij?

 

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard
3 reacties op “Gezond eten met minder rommel (+ video)
 1. mar

  Mooi artikel!

  Dit geldt ook voor andere dingen bv je bankrekening, waar wordt dat geld in belegd. Hoe worden je kleren gefabriceerd.

  7 april 2019
 2. Marij-ke

  Ik kies voor seizoen producten.Eerlijke producten die van hier komen. Dat betekent voor mijzelf dat ik bewuster met alles omga en de aarde respecteer als de wijngaard die we met ons allen mogen beheren.We moeten zorg dragen voor elkaar wereld wijd.Is er ergens nood sla de handen ineen en help waar nodig is.

  7 april 2019
 3. Chris Blij

  Bijna alles wat wij eten groeit en loopt om ons huis en is biologisch met respect voor de aarde.Wij moeten zorg dragen door er met elkaar voor elkaar te zijn.Daar waar mijn talenten en de behoefte elkaar kruisen daar ligt mijn roeping.

  7 november 2019

Reacties zijn gesloten.