God de ruimte geven in je leven, hoe doe je dat? [video]

God de ruimte geven in je leven, hoe doe je dat? [video]

7 februari 2021 1

Heb je een druk leven? Wil je meer tijd vrijmaken voor spiritualiteit en voor bezinning? Wil je God de ruimte geven in je leven? Kijk dan deze vlog van Niels, waarin hij vertelt je hoe dat kan. Een tip van de sluier: ‘Laat God spreken in de stilte van je hart.’

De filosoof en theoloog Kierkegaard zei: “Ik merkte dat ik steeds minder te zeggen had, totdat het stil werd en ik begon te luisteren. En in de stilte van mijn hart hoorde ik God spreken.”

Naar buiten of binnen

Veel mensen in deze tijd hebben het ontzettend druk en hebben een boel te doen. Veel mensen proberen de onrust die ze voelen in zichzelf tot rust te laten komen door iets in de buitenwereld te doen. Het belangrijkste is dat je juist naar binnen keert en dat je beseft dat de kern van het leven, dat God zelf, er is. En dat dat er eerst is.

Als je onrustig bent

Iemand als Maarten Luther zei: “Des te drukker ik het heb, des te meer ik ga bidden, des de meer de tijd ik daarvoor neem.” Dus ik wil je vragen en oproepen: probeer dat eens. Als je onrustig bent: keer eerst tot God.

Hoe sta jij stil bij God? En hoe breng jij rust in je leven?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard
Een reactie op “God de ruimte geven in je leven, hoe doe je dat? [video]
  1. Mieke Lansbergen

    Hoi Niels,
    wat een mooie blog weer. Dankje!
    Drukte betekende voor mij opeens met z’n vieren thuis zijn vanwege de lockdown. Een bellende man, 2 kinderen die ieder met 27 andere kinderen in de klas zitten te beeldbellen en zelf ook veel meer thuis omdat ik niet echt kon/ kan werken. Al snel begreep ik dat stille tijd in de ochtend me heel erg hielp. Iedereen laat me met rust tussen 7.30 en 8.00 uur en ik kan de dag aan. Sinds maart heb ik eigenlijk geen dag overgeslagen. Uit die stille tijd groeide steeds meer gevoel bij de teksten. Vele meditaties en wandelingen verder, heb ik dat voelen in beeld gebracht. Als je het leuk vindt, kun je het vinden bij http://www.psalmenvoelen.nl Ook de blogs en vlogs van o.a. mijnkerk hebben me geholpen en ik ben dankbaar dat we, zo met elkaar, inspiratie vinden om vreugde te vinden in deze tijd. En met die vreugde stuur ik deze reactie. Warme groet! Mieke

    19 februari 2021

Reacties zijn gesloten.