Goede voornemens: meer focus op de ander

Goede voornemens: meer focus op de ander

8 januari 2020 0

Heb je ook het verlangen om dingen anders te doen in 2020? Meer sporten, meer tijd voor familie of afvallen? Ik heb het voornemen om de focus om de ander te leggen in plaats van mezelf. 

Dit jaar willen we als gezin een grote stap zetten: 24/7 discipel zijn van Jezus. Hoe? Om te beginnen gaan we intensiever optrekken met een aantal gezinnen. Zij hebben – net als wij- het verlangen om buiten aan de slag te gaan in een achterstandswijk.

Leven en geloof gaan hand in hand

Ook willen we gaan bouwen aan een geloofsgemeenschap. Leven en geloof delen gaan hand in hand. We stuitten op een concept uit Canada “companion groups”. Dit is wat we willen. Hiermee willen we uitvoering geven aan de opdracht van Mattheus 28:18-20 “Ga heen en maak alle volken tot mijn discipelen”. Een heel volk is wel veel dus we beginnen in de achterstandswijk. En dan zien we wel wat er dan gaat gebeuren.

Voorgaande jaren

Vorig jaar zijn we gestart met duurzaam leven door minder plastic afval te produceren. We hebben ons plastic afval met 60% verminderd.  Mooi om ook te merken dat mensen om ons heen ook mee zijn gaan doen, want samen maken we het verschil. Twee jaar geleden verlegden wij als gezin voor het eerst de focus naar de ander. Eerst werden we gekoppeld aan een gezin in een achterstandswijk. Wij trokken op met dit gezin. Hierdoor kregen zij hun leven op de rails. Wij maakten als gezin het verschil voor dit gezin door tijd voor hen beschikbaar te stellen.

Wij kijken er naar uit wat God gaat doen, door ons, met ons dit jaar. Dat we net als vorige jaren vrucht mogen dragen is ons gebed voor 2020!

Heb jij ook goede voornemens die niet alleen over jezelf gaan?

 

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga