Gratis ebook: Kant-en-klaar-gebeden, 70 gebeden om zelf te bidden

Gratis ebook: Kant-en-klaar-gebeden, 70 gebeden om zelf te bidden

25 juni 2021 0

Kan ik achter me laten wat deze dag bracht en wat er niet lukte? Wat doe ik met dat wat me onzeker, verdrietig of angstig maakte? En wat zal morgen brengen? Je kunt uitkijken naar de nieuwe dag, maar je weet ook niet hoe die zal zijn. In dit e-book staan avondgebeden om de dag mee af te sluiten en om de nacht mee in te gaan.

  • 70 gebeden
  • Met praktische tips om zelf te bidden.
  • PDF-bestand
  • Gratis.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om het ebook te downloaden

Vaak gaan avondgebeden over licht, dat juist in de avond wijkt. En elke nieuwe dag doorbreekt dat licht de nacht. Dan kun je dingen weer helder zien, hoop je perspectief te krijgen. In de nacht stralen de sterren en branden kaarsen in het donker. Het licht in de nacht vertelt iets over God die over ons waakt als wij slapen.

Een avondgebed kan net even een lichtpuntje zijn om je door de nacht heen te helpen. Juist de stilte die over je heen valt maakt ruimte voor gedachten, geeft je een lied in, een vraag, een gedachte, een dankgebed voor wat je kreeg.

Avondgebeden zijn een oud gebruik. MijnKerk blies avondgebeden nieuw leven in toen de avondklok inging tijdens de coronacrisis. Deze avondgebeden kun je willekeurig in welke volgorde of in welke frequentie doorbladeren, meebidden, in stilte tot je nemen. We hopen dat ze je tot zegen mogen zijn.

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Marita Joosse
Marita Joosse