Bruno Bruins: bedankt!

Bruno Bruins: bedankt!

20 maart 2020 0

Dit is de Bruno Bruins Dag: een dag om bij te komen. Iets totaal anders te doen. Naar buiten te gaan, of juist een spelletje te doen, een taart te bakken en te bingewatchen. Omdat we niks beters te doen hebben? We hebben veel meer te doen. En daarom juist. We moeten het nog wel even volhouden.

Ik zal niet de enige zijn die hectische en volle dagen achter de rug heeft. Terwijl de kinderen thuis zijn, proberen ouders hen te helpen met hun schoolwerk, of zijn ze gewoon druk met het gezinsleven. En dan is er nog het werk, dat tussendoor, afgewisseld met het werk van je partner, of ’s avonds laat gedaan moet worden. Als je alleen bent met kinderen is het helemaal een uitdaging. Of je werkt met of zonder kinderen je een slag in de rondte voor je werk of je onderneming en zoek een andere creatieve oplossingen om je huishouden draaiende te houden.

Volhouden

Zelf ben ik inmiddels tien dagen achter elkaar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig. En dat is niet erg. Want ik ben niet de enige. En ik doe het voor al die anderen, die werken in de zorg, zorg hebben voor hun leerlingen, en voor mensen die juist tegen de muren oplopen van de verveling of de stilte. Maar ik dacht wel bij het lezen van het nieuws over de oververmoeidheid van inmiddels oud-minister Bruno Bruins: dit ga ik niet volhouden; dit gaat niemand volhouden.

Jouw Bruno Bruins Dag

Laten we daarom deze hardwerkende minister, die voor zoveel hardwerkende zorgverleners aan de slag was, eren met een Bruno Bruins Dag. Een dag die je zelf op kunt nemen wanneer jij dat kunt en nodig hebt. Om ook even bij te komen. En te voorkomen dat jij ook oververmoeid raakt. Ja, er moet nog zoveel. En de was is misschien blijven liggen, er moet gestofzuigd worden, of dat rapport moet toch echt af. En de zorg gaat ook door. Maak toch even pas op de plaats. Ga naar buiten, doe wat in de tuin, ga een spelletje doen, bingewatchen, knutselen voor opa en oma, muziek maken, gekke filmpjes opnemen: ideeën genoeg.

Blijven volhouden

Ja, het is alle hens aan dek. Maar niemand heeft er wat aan als de troepen aan het front niet meer kunnen. We moeten door, maar moeten ook op adem komen. Ik zeg het niet licht, want alles en iedereen is nodig. Maar alles en iedereen blijft ook nodig. Vier jouw Bruno Bruins Dag. Bak een taart, of eet er één op, zing op je balkon, hou een pyjamadag, en proost. Proost op Bruno Bruins, op de zorgverleners, de leraren, op opa en oma, op je buurman, op je geliefden, op je (buur)kinderen.

Een gezegende en vrolijke Bruno Bruins Dag!

Wat ga jij doen op jouw Bruno Bruins Dag?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink