Halfvol of halfleeg

Halfvol of halfleeg

26 september 2016 0

Ja? En? Denk je misschien. Nou voor mij zijn het drie ingrediënten waar ik doorgaans niet vrolijk van word. De maandag betekent dat er weer een heerlijk weekend voorbij is en man en kinderen weer de deur uit zijn, ik ben absoluut geen ochtendmens (niet storen voor 10 uur alstublieft!) en ik heb net als veel mensen best wel last van de vallende blaadjes om deze tijd van het jaar.

Mijn glas is even half leeg. Als ik niet uitkijk, plof ik op zo’n moment op de bank, vergeet de radio aan te zetten of de gordijnen open te doen en krijg onherroepelijk medelijden met mijzelf. Het is niet iets wat ik wil, maar het overkomt me. Alsof iemand van bovenaf een grijze deken over me heen heeft gegooid, waardoor het er allemaal niet zo positief (oei, wat druk ik me voorzichtig uit!) uitziet.

Halfvol

Gelukkig heb ik in de loop van de jaren, met de nodige hulp, manieren gevonden om dat halflege glas om te toveren tot een halfvol glas. Gek toch eigenlijk dat eenzelfde plaatje er dan ineens veel positiever uitziet. Het blijft maandag, maar ik geniet nog even na van het prachtige weekend en geniet ook van de rust en de stilte om me heen. De ochtend blijft mijn minst favoriete deel van de dag, maar omdat ik er toch uit moet, maak ik er het beste van met een momentje voor mezelf en vooral koffie! En in de herfst kan ik toch ook genieten van de mooie kleuren en als de blaadjes daadwerkelijk vallen, tel ik af hoe lang het nog duurt voordat ze weer tevoorschijn komen!

Geloof

En als goed gelovig mens is je glas natuurlijk altijd halfvol! Haha! Was dat maar waar! Ik geloof wel, maar niet dat je daardoor altijd vrolijk en optimistisch bent. Maar het is voor mij wel een belangrijke strohalm. Het kan net een druppel zijn waardoor mijn glas van halfleeg naar halfvol gaat. De Liefde van God die ik voel door de mensen om mij heen, kan mijn stemming ombuigen van pessimistisch naar optimistisch. Dat wens ik iedereen toe en daarom wil ik daar op deze maandagochtend in de herfst wel het (volle!) glas (koffie mag ook nog hoor!) op heffen: Proost!

 

glas-halfvol-of-halfleeg

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Marleen Samplonius-Ottens
Marleen Samplonius-Ottens