Alternatief voor Halloween: Hello We

Alternatief voor Halloween: Hello We

25 oktober 2019 0

Op 31 oktober is het Halloween. Een feestdag overgewaaid uit Amerika, waar genoeg over te doen is. In de winkels zie je overal enge maskers en spinnenwebben. Ik hou er zelf niet van, ik hou niet van griezelen en schrikken. Bovendien vind ik het moeilijk als christen om het te combineren met mijn geloof in een goede God. Wij bedachten thuis een alternatief, we vieren Hello We in plaats van Halloween. 

Zo eind oktober is het al goed donker ’s avonds en dat maakt het aan tafel extra gezellig. Met de gordijnen dicht en lampen of kaarsen aan wordt onze woning een warme cocon. We steken het gourmetstel aan en een kaarsje onder de pot met kaasfondue. We nemen de tijd om samen te koken aan tafel en te eten, tijd voor elkaar, tijd voor gesprekken. Ook nemen we de tijd om elkaar complimenten te geven, waar zijn we trots op van de ander, waar worden we blij van? Hello We, hallo wij, we richten ons op elkaar. In de weken voorafgaand aan onze feestavond speur ik naar kadootjes. Voor alle drie de kids een kleinigheidje, om er een echt feestje van te maken. Op de deur hang ik een briefje: Wij vieren geen Halloween, niet aanbellen aub. We wensen jou een hele fijne avond!

Eigen traditie

Zo kijken de kinderen uit naar deze avond, ondanks dat we niet meedoen aan het feest buiten. We maken er iets gezelligs van, wat past bij wie wij zijn als gezin. Zelfs zoonlief gaf zich gewonnen. Alleen het snoep, dat was nog wel een dingetje. Want de kinderen uit zijn klas die wel Halloween vierden, kwamen met een zak snoep thuis. Dus dit jaar krijgen ze, als verrassing, ook een zakje snoep, gewoon omdat het kan. En zo hebben we al een aantal jaar onze eigen traditie, een feest voor ons gezin.

Hebben jullie eigen tradities als gezin of in de familie/vriendenkring?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder