Heb jij al een abonnement op een online adventskalender?

2 december 2020 0

Afgelopen zondag begon de adventsperiode en daarmee was ook de start van veel adventskalenders. Met advent bereiden we ons voor op het naderende kerstfeest. De adventskalender is ontstaan in de 19e eeuw als christelijke traditie om af te tellen tot Kerstavond. Wellicht ken je vooral de adventskalender in de vorm van de luikjes waar chocolade of een mooi plaatje achter verstopt zit. Vooral in de alpenlanden kun je nog altijd veel verschillende adventskalenders vinden. De laatste decennia is de adventskalender verspreid over de wereld.

Dit jaar zijn er veel online adventskalenders, deze kun je pas op dezelfde dag openmaken óf, nog handiger, in je mailbox ontvangen. Wij delen een aantal suggesties van online adventskalenders met je. Voel je vrij om alsnog aan te haken, meld je aan en ontvang iedere dag een melding per mail.

Petrus online adventskalender ‘Geef licht!’

In deze adventskalender staat elke dag een bijbeltekst over licht centraal. Daarnaast vind je in de kalender verschillende extra’s, zoals tips, cadeautjes en inspirerende liederen en gebeden.

Red een Kind adventskalender

Ben je ook op zoek naar een manier om samen met jouw (klein)kinderen naar Kerst toe te leven? Deze adventskalender biedt inspiratie voor het hele gezin. Er is er elke dag wat te beleven: van muziek tot voorlezen, van knutselen tot koken.

Adventskalender Kloosterkerk Den Haag

De kalender is bedoeld voor kinderen van ongeveer 5 t/m 88 jaar en ouder. Elke dag is er iets nieuws te ontdekken.

Samen op weg naar Kerst met de Nieuwe Rank

De decembermaand staat voor gezelligheid, hoop, licht, huiselijkheid, inspiratie en bezinning. Elke dag tot Kerstmis plaatst De nieuwe Rank een lichtpuntje waarin ze je meenemen op weg naar Kerst 2020.

Advent met de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert

Laat je licht schijnen!
27 dagen vol verwachting met elke dag
een tekst, een gedicht, muziek of een activiteit.
Om op weg te gaan naar het feest van het licht,
naar de geboorte, naar een nieuw begin.

Welke van de bovengenoemde adventskalenders is jouw must-have?

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van MijnKerk

Wilma Kruithof