Herken je een wonder als het je overkomt?

Herken je een wonder als het je overkomt?

1 juli 2020 1

Wonderen zijn ook echt iets van deze tijd, echter je moet ze wel herkennen! Zie jij waar God jou een handje helpt door even een “wonder” te doen?

Peinzend op de fiets

Onlangs fietste ik van kantoor naar huis. En al fietsend dacht ik na over hoe en wanneer ik een bepaald persoon benaderen kan. Door de verschillende petten die ik op heb kan dat soms lastig zijn. Bestuurlijk ben ik met deze persoon in gesprek over een ingewikkelde kwestie. En persoonlijk denk ik dat ik hem moet spreken in het kader van een project waar ik mee bezig ben. Wat is wijsheid vraag ik God terwijl ik fiets.

Stukje samen opfietsen

‘Hallo Janneke’, hoor ik ineens als ik bij het stoplicht sta te wachten. Ik was door het peinzen het overzicht op mijn omgeving verloren. Maar wie staat er naast mij, ik weet niet wat ik zie; de persoon in kwestie. Ik vroeg om wijsheid, maar blijkbaar vond God het beter dat wij elkaar gelijk zouden spreken. Samen fietsen we een stukje op. Ik geef aan dat ik net aan hem zat te denken. Daardoor komt direct het project ter sprake.

Sta stil en kijk..

In Job 37: 14 lezen we “Luister Job, sta stil en kijk naar de machtige wonderen van God!” (HTB) in Het Boek staat vers 14 als volgt beschreven: “Job, wees stil, kijk goed, en bedenk wat God allemaal doet!”

God doet grote wonderen, kijk om je heen maar ook kleine wonderen door iemand op jouw pad te plaatsen als dat nodig is. Het is natuurlijk heel gemakkelijk de ontmoeting bij het stoplicht toe te schrijven aan toeval, maar een wijs persoon in mijn omgeving zei eens: “Wij christenen geloven niet in toeval, wij geloven in Gods leiding”. Daar moest ik wel even over nadenken. Ik denk dat ik nu overtuigd ben. Wij christenen (ik in ieder geval) geloven niet in toeval maar in Gods leiding.

En jij? Heb jij wel eens een dergelijk toeval meegemaakt wat misschien wel een wonder van God is?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga
Een reactie op “Herken je een wonder als het je overkomt?
  1. Kees van den Brink

    Toen ik een jaar of 30 was, belde mijn vrouw me op, op mijn werk. Ze was zo ziek dat ze dacht dat ze doodging. Het was donker en het regende. Ik reed hard naar huis op een tweebaansweg en passeerde andere auto’s. Tot er een tegenligger aankwam en ik niet kon invoegen. Een botsing was onvermijdelijk. Ik deed mijn ogen dicht. Toen ik ze weer openden reed ik rechts op de weg. Ik was nog niet aan de beurt. Dit soort situaties is me nog twee keer overkomen.

    2 juli 2020

Reacties zijn gesloten.