Hoe duurzaam ben jij?

Hoe duurzaam ben jij?

3 september 2019 0

De eerste dinsdag van september, vandaag dus, is Duurzame Dinsdag.
Dit is bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. De duurzame troonrede werd vanmiddag uitgesproken, er werd een duurzaam lintje uitgereikt en het kabinet kreeg een Duurzame Dinsdag-koffer overhandigd. Deze koffer zit bomvol duurzame initiatieven en doordachte ideeën die echt een flinke bijdrage leveren aan de verduurzaming van energie, voeding, wonen en reizen.

Een kleine greep uit deze ideeën:

Heb je al eens gehoord van The Ketchup Project? Zij werken samen met Keniaanse boeren aan het tegengaan van voedselverspilling. Door een deel van de oogst, die anders verloren zou gaan door een instabiele arbeidsmarkt, te drogen en er ketchup van te maken krijgen de tomaten een goede bestemming. En dat tegen een eerlijke prijs.

Nog een mooi voorbeeld zijn Guerrilla Gardeners. Anderen inspireren om zelf de schep op te pakken en hun eigen buurt te veranderen in een bloemenzee, dat is het doel. Ze vechten voor gezonde buurten met meer bloemen en bijen.

Een andere genomineerde was Green Tickets. Een reisplanner voor groen reizen. Zo brengen zij duurzame alternatieven voor vliegen onder de aandacht. En waarom niet af en toe de vlieg- of autoreizen voor een treinreis inruilen?

Dit zijn natuurlijk grote initiatieven van vooroplopers die in één keer veel impact kunnen hebben. Zelf kunnen we onze levens natuurlijk ook verduurzamen. Als iedereen een klein beetje verduurzaamd heeft dat waarschijnlijk het grootste effect.

Vroeger werd er al gezegd:”verbeter de wereld, begin bij jezelf!”

Hoe verduurzaam jij eigenlijk je leven?

 

close

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van MijnKerk

Avatar
Wilma Kruithof
Wilma Kruithof