Hoe herdenk je op 4 mei met kinderen op een passende manier?

Hoe herdenk je op 4 mei met kinderen op een passende manier?

1 mei 2020 0

Tijdens de Nationale Kinderherdenking komen elk jaar duizenden kinderen bij elkaar in Madurodam. De kinderen leggen dan een bloem neer en zijn twee minuten stil om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Dit jaar kunnen de kinderen er ook bij zijn, maar dan met een livestream!

Op de plek waar normaal gesproken ieder jaar duizenden kinderen met hun ouders samenkomen tijdens de Nationale Kinderherdenking 4 mei, wordt dit jaar het allergrootste eerbetoon gecreëerd, van kinderen, voor Nederland.

In Madurodam is ruimte voor duizenden, of – hopelijk – misschien wel tien- of honderdduizenden bloemen. Bloemen die bij het vrolijkste oorlogsmonument ter wereld de Nederlandse driekleur vormen. Namens ieder kind een bloem, met daarbij een vrijheidswens voor Nederland.

Doe gratis mee

Alle kinderen van Nederland kunnen een vrijheidswens doorgeven. Die brieven worden verspreid over het park opgehangen. Meedoen aan het allergrootste eerbetoon van kinderen is gratis. Het enige dat je hoeft te doen is je aanmelden voor een bloem en een vrijheidswens opgeven.

 

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl