Hoe houd ik mijn sociale leven op peil tijdens lockdown?

Hoe houd ik mijn sociale leven op peil tijdens lockdown?

3 januari 2022 0

Pffff…. Mijn tienerdochter zuchtte diep afgelopen weekend. ‘Ik ben het zo zat. Ik mis mijn vriendinnen!’ Ik snap wat ze bedoelt. Facetimen of bellen; het zijn prachtige uitvindingen hoor, maar niks vervangt het gewoon gezellig samen-zijn met vriend(inn)en. 

Vind je het ook lastig je sociale leven op peil te houden in coronatijden? Of ben je, net als ik, niet zo’n beller? En heb je na een hele dag online werken echt geen puf meer voor een online borrel?

Misschien heb je dan wel iets aan de volgende ideeën:

  1. Doe eens samen een online spelletje. Wij hebben al veel lol beleeft aan een gratis tekenspel dat lijkt op pictionary of wat dacht je van een potje good-old bingo?
  2. Plan een (kleinschalige) picknick. Ga met twee vrienden naar een park of natuurgebied in je buurt, neem en thermoskan met warme chocolademelk mee en zorg dat je afstand kunt houden.
  3. Ook samen sporten in een klein groepje kan prima in coronatijd: denk aan wielrennen, skeeleren of wandelen. Kies een moment op de dag dat het rustig is, zoals ’s ochtends vroeg, of juist vlak voor het donker wordt, zodat je ook met anders sporters voldoende afstand kunt houden.
  4. Doordat we massaal thuiswerken kan de scheiding tussen privé en werk soms wat onduidelijk worden. Zorg ervoor dat je je werkdag afrondt, zodat je afgebakende vrije tijd over houdt die je kunt besteden aan contact met je vrienden.
  5. Wees eerlijk in wat je nodig hebt. Als je corona beleeft te midden van je gezin, dan is je behoefte aan contact wellicht anders dan die van een vriend(in) die alleen thuis is. Probeer de behoefte aan contact niet te veel in te vullen voor de ander, maar vraag gewoon wat een vriend(in) nodig heeft.

Hoe zorg jij ervoor dat je contact houdt met je vrienden in coronatijd?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Annemarie van den Berg - Nap
Annemarie van den Berg - Nap