Hoe je meer kunt genieten als christen

Hoe je meer kunt genieten als christen

23 oktober 2021 2

Genieten als christen kan volgens sommigen moeilijk zijn. Christen zijn is volgens hen saai, droog en er mag voor heel veel niet, genieten al helemaal niet. Hoe zit dat eigenlijk: christelijk zijn en genieten van het leven? En als je christelijk bent: hoe kan je dan meer genieten?


Als je christen bent en gelooft, dan geeft dat ontspanning. Je vertrouwt dat het leven goed is en je kiest ervoor het goede te zien als een geschenk van God. Geen stress dus, maar genieten van waar je hard voor hebt gewerkt.

Bijbelteksten over genieten

In het Oude Testament van de Bijbel zegt Prediker het heel duidelijk: als je rijkdom bezit en het iets is waar je hard voor gewerkt hebt en er recht op hebt, dan is dat een cadeau van God. Daar mag je van genieten.
Daarnaast wordt er in één van de brieven in het Nieuwe Testament heel duidelijk geschreven dat je als christen van God alles zal krijgen om te genieten. Je hoeft je geen zorgen te maken over rijkdom, God zal je alles wat je nodig hebt geven in overvloed.

Jezus geniet ook

Als we kijken naar het leven van Jezus dan zijn er meerdere momenten waarop hij en zijn leerlingen lijken te genieten van het leven. Er wordt bijvoorbeeld veel samen gegeten en wijn gedronken. Ook wordt er eten gedeeld met andere mensen, bijvoorbeeld bij het verhaal over de vijf broden en twee vissen. Daar eet een grote groep mensen samen met Jezus in het gras. Dat werd in die tijd in die streek vaker gedaan. Jezus en de leerlingen leken dus ook te genieten van het leven.

Genieten als christen

Waar de schrijvers van de Bijbel wel voor waarschuwen is rijk worden als doel op zich, of je zorgen maken of je wel genoeg zult hebben. Het is heel menselijk dat te doen, maar christen zijn betekent ook dat je dat alles in het licht ziet van Gods belofte en trouw en Jezus’ voorbeeld van leven in vertrouwen en delen.

Christelijk genieten betekent dus dat je blij mag zijn met wat je hebt en dat je daarvan mag genieten. Eten en drinken, de mensen om je heen en de goede dingen waar je hard voor gewerkt hebt zijn ook een geschenk van God.

Waar geniet jij van in je leven? Hebben christen-zijn en genieten voor jou met elkaar te maken? Laat het ons weten!

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard
2 reacties op “Hoe je meer kunt genieten als christen
 1. Sjoerd

  Mooi geschreven

  24 oktober 2021
 2. Marij-ke

  De postduif. We waren blij dat hij zijn thuis terug vond en zijn baas niet minder.

  De Duif.
  In de morgen van de 27ste juli, belande er een jonge postduif bij ons in de tuin in Spijkenisse. Nadat hij gerust had gegeten en gedronken en wij hem aanmoedigde om te vliegen ging hij in de middag weer zijn weg. Maar op de 29ste kwam hij weer terug. Met de nodige inspanning is de duif weer bij zijn eigenaar terug in Almere. We hebben hem wel moeten helpen. Gister 4aug. eerst in Vierpolders losgelaten. Hij vond ons weer na 4 uur terug. Vlak na het eten heeft mijn man en een vriend hem vlak bij Woubrugge losgelaten. En vanmiddag 5 aug. arriveerde hij daar. Een wonder dat hij de weg geheel zelf heeft gevonden tenminste dat vinden wij.
  Wie is er bang voor de vooruitgang? Wie is er niet bang in de vooruitgang? Het één sluit het andere uit. Overwin, draai om, ga vooruit. Muren vallen ineen. Vrij stroomt zuurstof in longen. De horizon lokt. Beweeg, de zon schijnt. Spirit maakt plaats. De geest krijgt rust. Vogels zingen het hoogste lied. Pak de uitgestoken hand. Een stem van OVERWINNING mag klinken. Wordt…een bevrijd MENS.
  Overwint de……ANGST.
  Angst verstijft, plaatst muren om je heen.
  Angst knijpt, beneemt je adem.
  Angst vertroebelt, zicht verhult je in waas.
  Angst vernageld, stokstijf blijf je staan.
  Angst kraakt, het geweten slaat op hol.
  Angst kronkelt, hersenspinsels ontstaan.
  Angst dooft, gehoor raakt ontsteld.
  Angst verkrampt, handen stijf ineen.
  Angst stokt, als één brok je keel.
  Angst belet vooruit, een stilgezet Mens. M.BVD. 27-7-2020

  9 november 2021

Reacties zijn gesloten.