Hoe leg je Hemelvaart uit aan kinderen?

Hoe leg je Hemelvaart uit aan kinderen?

7 mei 2020 0

Donderdag 13 mei 2021 is het Hemelvaart. Zou je graag met kinderen ontdekken wat Hemelvaart je te vertellen heeft, maar weet je niet hoe? Goed nieuws: het kan met deze christelijke proefjes!  Hoe? Ik laat het je zien in deze blog.

1. Knetteren en knallen met een 3D-bril

Deze activiteit haalt de bijbeltekst aan waarin Jezus zegt: het is niet aan jullie om te weten wanneer ik terug kom. Dat weet alleen de Vader. Als ik dan bedenk hoe onrustig een van mijn kinderen wordt, of ikzelf, als er een lege vakantiedag voor deur staat waarin nog niks is ‘bedacht’ wat we zouden kunnen doen. En dat we dan zeggen, we moeten nog kiezen… Of als we dan zeggen: we gaan naar een museum met een speeltuin in Arnhem. En dat ze dan zeggen: stom. Maar we weten dat ze het heel leuk gaan vinden. Dus we gaan. Deze knutsel is een geloofsoefening! We moeten en mogen vertrouwen dat God iets moois in petto heeft met Zijn koninkrijk. En dat we het nog niet zelf kunnen zien. Het is een bijbels proefje uit het boek Knetteren en knallen van Hanna Holwerda.

2. Kaarsen doven

In het (Engelstalige) filmpje hieronder krijg je uitleg over een activiteit met kaars, lucifers en een kaarsendover.

3.  Vreemde talen

Met de Heilige Geest hebben de leerlingen van Jezus de kracht en het talent ontvangen om de hele wereld te vertellen over Jezus. Vol enthousiasme spreken ze plots in allerlei verschillende talen. Zoek eens samen op internet op, of vraag aan een bekende die de taal machtig is, wat de vertaling is van ‘God is liefde’ in het Engels, Turks, Marokkaans, Duits, Italiaans, Zweeds, Chinees, Spaans, Indonesisch…
Lees samen Handelingen 2:1-4.

Wat is Hemelvaart? Wat vieren we dan vanuit de christelijke traditie? Dominee Otto Grevink geeft hier antwoord op jouw vragen over Hemelvaart.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl