Hoeveel geld geef jij aan goede doelen?

Hoeveel geld geef jij aan goede doelen?

19 februari 2020 1

Jarenlang heb ik een tiende van mijn inkomen aan goede doelen gegeven. Ik koos voor drie of vier vaste doelen die een wat grotere bijdrage kregen. De rest bewaarde ik voor de collectant aan de deur. Een envelop met briefjes van 10 euro lag klaar zodat ik altijd gul kon geven. Helemaal prima toch?

In Marcus 12:41-44 staat het verhaal over de gift van de weduwe.  Jezus zit tegenover de offerkist en ziet allerlei mensen er geld in doen. De rijken doen er veel munten in en één arme weduwe werpt er twee centen in. Als je kijkt naar de waarde van de twee centen is het nauwelijks iets vergeleken met wat de anderen er in doen. Maar als je kijkt naar de impact geeft ze alles. Verderop staat: “want zij allen hebben hun overvloed erin geworpen; maar deze weduwe heeft van haar armoede alles wat zij had erin geworpen, heel haar levensonderhoud.” 

Hoeveel geef jij aan goede doelen?

Heel eerlijk, ik geef van mijn overvloed. Ik eet er geen boterham minder om. En eigenlijk schaam ik mij daarvoor als ik dit stukje in de Bijbel lees. Ik wil zijn als de weduwe. Maar toch lukt het mij niet. Ik heb zelf ook veel nodig. En ondanks het feit dat we door onze duurzame levensstijl soberder zijn gaan leven, ontbreekt het mij aan niets. Mijn gebed is dat ik vrijgeviger mag worden. Dat ik mag gaan delen van wat ik heb, wat verder gaat dan delen vanuit overvloed.

Hoe kijk jij hier tegen aan? Mag het je wat kosten? En wat mag het je kosten, naast geld?

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga
Een reactie op “Hoeveel geld geef jij aan goede doelen?
  1. Marijke

    Maar als je aalmoezen geeft, laat dan je linkerhand niet weten wat je rechterhand doet. Zo blijft je aalmoes in het verborgene, en jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen’ Matteüs 6:2-4

    Ik bid voor jou mee dat je overvloed mag blijven ervaren en dat je het kunt delen met je medemens.

    19 februari 2020

Reacties zijn gesloten.