Hoeveel stappen terug ben jij jezelf voorbij gelopen?

Hoeveel stappen terug ben jij jezelf voorbij gelopen?

16 mei 2020 1

Heb jij ook zo’n moeite met het vinden van tijd voor jezelf nu we massaal thuis werken? Even alleen zijn en ontspannen? De dag bestaat uit werk, huishouden, vrijwilligers werk en tijd voor je gezin. En dat allemaal dwars door elkaar heen. En wanneer neem je dan tijd voor jezelf? Ik heb er gaandeweg wat op gevonden, misschien is het ook wat voor jou.

De wekker gaat, ik neem een snelle douche, pak een kop koffie en schuif achter mijn laptop. Ik werk, ik hang de was op, beantwoord een vraag van één van mijn drie kinderen. Haal snel een borstel door mijn haar voor het volgende videogesprek. Ondertussen besluiten de tieners koekjes te gaan bakken (met de mixer maken ze een deeg), nemen een shake na het sporten en gebruiken daar de blender voor. ‘Hé ma’, schreeuwt er één boven de herrie uit. Ik maak buiten beeld het gebaar voor videogesprek, ze kijken me verwonderd aan. Tussen twee gesprekken in ruim ik de vaatwasser leeg en kruip weer snel achter mijn laptop. Veel te laat klap ik mijn laptop dicht en begin aan het eten. Ik zou eigenlijk even alleen willen zijn, maar nu iedereen thuis is, lijkt dat een droom.

Het roer om

De eerste week van thuis werken ging zo voorbij. Aan het eind van de week was ik uitgeput en kon ik niet lopen van de rugpijn. Vòòr het coronatijdperk ging ik twee tot drie keer in de week naar de sportschool, nu deed ik helemaal niks meer.

Ik nam een besluit, voor ik aan het werk ga, ga ik ’s morgens eerst wandelen. Sindsdien loop ik elke ochtend een uur. Ik probeer steeds een andere route te lopen, zo blijft het een beetje verrassend. Ik had nooit gedacht dat ik wandelen zo leuk zou vinden, want ja wandelen klinkt best suf. Het is soms lekkerder om nog even in bed te blijven, maar als ik terug kom voel ik me altijd beter.

Misschien kan ik jou ook inspireren om te gaan wandelen? Ik geef je mijn zeven voordelen van wandelen:

 • Het is goed voor je lichaam en geest
 • Het geeft tijd om na te denken en soms nieuwe inzichten (zie ook mijn vlog)
 • Je stapt even uit de race van het leven, je neemt tijd voor jezelf.
 • De natuur is dichterbij dan ooit, je kijkt bewuster naar de omgeving
 • Je begint energiek aan de dag
 • Wandelen is het moment om muziek te luisteren
 • Je hebt de tijd om mooie foto’s te maken

‘Ga naar buiten, zie de natuur, voel de wind, mijmer en kom tot nieuwe inzichten!’

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Annette met LEV
Annette met LEV
Een reactie op “Hoeveel stappen terug ben jij jezelf voorbij gelopen?
 1. Marjan

  Zal het mij ook inspireren. Ik ga het proberen.

  16 mei 2020

Reacties zijn gesloten.