Iemand bemoedigen: dit kun je doen

Iemand bemoedigen: dit kun je doen

13 augustus 2018 0

We zitten allemaal wel eens hoog op die berg. Dan lijkt het leven ons toe te lachen. Soms zitten we op de bodem van de put, en vragen we ons af of er ooit iemand komt om ons bij te staan. Omdat we allemaal wel eens rechtop lopen, dan weer struikelen en duikelen is het zo belangrijk dat we elkaar blijven helpen en aanmoedigen.

Zo kun je iemand aanmoedigen:

Door met die ander op te trekken

Bied je gezelschap aan ga dingen samen doen, zodat de ander er niet alleen voor staat. Je kunt iemand hoop geven door je vriendschap aan te bieden. Zelfs iets gewoons als boodschappen doen kan samen een stuk gezelliger zijn.

Te laten weten dat je aan die ander denkt

Dit doen we heus wel op social media, maar het is echt nog steeds veel kostbaarder als je geen hartje of een like, maar een handgeschreven briefje of een bloemetje krijgt. Dat iemand de moeite heeft genomen je iets te schrijven, kan veel betekenen en hartverwarmend werken.

Zeg dat je voor elkaar bidt

Sommige mensen hebben de gave om te bidden. Om tijd apart te zetten om een gebedsstrijd voor anderen te leveren. Maar ook als je deze gave niet hebt, kun je natuurlijk altijd voor iemand bidden. Laat het degene weten. Het is fijn om te weten en te ervaren dat er mensen aan je denken en jouw nood bij God brengen. Zeker als je de woorden zelf even niet meer hebt.

Doe iets praktisch

Mensen die de handen uit de mouwen steken, kunnen zoveel betekenen voor een ander. Probeer erachter te komen waar de noden zitten en ga langs om te helpen. Met een verhuizing, een verbouwing, opvang voor de kinderen, een maaltijd bereiden, wat dan ook. De zin: ‘Als ik iets voor je kan betekenen, bel me dan,’ is mooi, maar helpt vaak niet. De ander durft het niet altijd te vragen, of is zo druk dat ie daar niet over na kan denken. Probeer er actief achter te komen wat die ander nodig heeft en wees er.

 

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl