Iemand bemoedigen die alleen is: dit kun je doen

Iemand bemoedigen die alleen is: dit kun je doen

14 maart 2022 1

We zitten allemaal wel eens hoog op die berg. Dan lijkt het leven ons toe te lachen. Soms zitten we op de bodem van de put, en vragen we ons af of er ooit iemand komt om ons bij te staan. Omdat we allemaal wel eens rechtop lopen, dan weer struikelen en duikelen is het zo belangrijk dat we elkaar blijven helpen en aanmoedigen. Zeker als de ander alleen of eenzaam is. Hoe kun je dat doen? 

1. Geef een windlichtje

De avonden zijn nog donker, en extra donker voor mensen die iemand missen. Een windlichtje met een kaars en een kaartje met een mooie tekst kan veel voor iemand betekenen.

2. Stel een ontbijtje voor iemand samen

Als je alleen woont, hoef je geen ontbijt op bed te verwachten. Tenzij iemand je dat komt bezorgen. Daarom is een simpel ontbijtje een ontzettend luxe cadeautje. Natuurlijk kun je ook een hip koffietentje zoeken die een goede koffie met ontbijt aan huis bezorgd. Helemaal een slim idee: bestel een ontbijt voor twee, zodat je zelf ook kunt meegenieten én wat gezelligheid hebt op de (vroege) morgen. 

3. Ga oppassen

Zijn er kinderen? Bied aan om op te passen. Je maakt er (alleenstaande) ouders ontzettend blij mee als je de zorg even uit handen neemt. Al is het voor een paar uurtjes.

4. Help mee

Wordt er een feestje gegeven, bedenk dan ook dat dit voor iemand die het (nu) in zijn eentje moet doen heftig is. Bied aan om de taart of hapjes te maken. Of te helpen het bezoek te bedienen. Ga niet weg voordat de boel weer aan kant is.  

5. Wees er voor de ander op tijden dat je het zelf naar je zin hebt

Helpen doen we vaak in de uurtjes die over zijn, maar juist de tijden waarin de rest van zijn gezin en gezelligheid geniet, zijn voor mensen die alleen zijn de meest eenzame. Denk aan de zondag die iedereen vaak met z’n familie doorbrengt.

6. Ga je zelf iets leuks doen, nodig de ander uit

Al is er misschien nog weinig puf of behoefte, blijf uitnodigen. Als er iemand aan je denkt, is dat een fijn idee. En wie weet haakt de ander op een later moment wel aan.

7. Kook een maaltijd

Ook hier geldt dat juist in de gewone dingen zoals het koken, boodschappen doen en eten, een partner zo kan worden gemist. Samen eten is een waardevolle manier om iets voor een ander te betekenen.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl
Een reactie op “Iemand bemoedigen die alleen is: dit kun je doen
  1. Tjerk

    Hoi Gastblogger,
    Mooie inspirerende voorbeelden.
    Op dit moment dat ik al 4 maanden van huis ben en mijn jonge gezin het alleen moet doen, heb ik gelukkig een liefde volle familie die hun met vele van de bovenstaande voorbeelden bijstaan en liefde geven.

    22 maart 2022

Reacties zijn gesloten.