Ik ben mijn partner helemaal zat!

Ik ben mijn partner helemaal zat!

10 juni 2020 1

Al weken zitten we met z’n allen thuis. School vindt thuis plaats, werken vindt thuis plaats. En ik ben er helemaal klaar mee! In het begin had het wel iets. Voor iedereen een werkplek creëren, een vast ritme vinden. Het op elkaar aangewezen zijn had wel iets; het bracht veel mooie gesprekken. We kwamen nader tot elkaar als gezin. Eigenlijk net zoals in vakanties. Je bent op elkaar aangewezen en je moet/mag het met elkaar doen. Maar nu naar zoveel weken is de rek eruit.

Het mooie is het “nieuwe normaal” geworden en maakt plaats voor meer irritatie. Waar de focus eerst op het positieve lag, komt het bij mij steeds meer op het negatieve te liggen. De minder goede eigenschappen van iedereen worden zichtbaarder. En daar mee omgaan wordt steeds lastiger.

Ik mis het dat we allemaal thuis komen van werk en school en delen wat we allemaal meegemaakt hebben. Ik mis het met andere mensen optrekken, gesprekken hebben, social talks, spontane verrassende gesprekken op de gang of bij de koffie-automaat. Ik mis het dat ik blij ben om thuis te komen en te constateren dat iedereen thuis is.

Geleerde lessen

Toch zou ik niet helemaal terug willen naar wat was. Dan zou afgelopen periode voor niets zijn geweest. Het back to basic zou ik willen vasthouden en verder uitbouwen. Een nieuw ritme, meer tijd voor elkaar. Een structurele balans tussen thuis, werk, school en buiten de deur zijn. Moeten we voor een vakantie echt de hele wereld over? Mag dat ook wat duurzamer en dichterbij huis? En mogen we wat meer oog hebben en houden voor onze naaste? Ook als het niet meer noodzakelijk is?

Ons leven gaat dan lijken op het leven van de mensen van de eerste christelijke gemeenten zoals beschreven in het bijbelboek Handelingen. Waar mensen vanuit de huizen leven en geloof met elkaar delen. En dat is wel een mooie opbrengst! Nu moeten we dat nog vast houden en de juiste keuzes maken. Of toch liever helemaal terug naar het “oude leven”?

Wat wil jij graag vasthouden uit deze tijd?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga
Een reactie op “Ik ben mijn partner helemaal zat!
 1. Marij-ke

  Samengekomen uit onze huizen
  Liedtekst
  Samengekomen uit onze huizen,
  vieren wij hier dat God van ons houdt.
  Willen wij horen wat Hij wil zeggen,
  hoe Hij Zijn rijk van liefde bouwt.

  Samengekomen uit onze huizen,
  willen we laven aan de bron.
  Dorst die gelest wordt, mens die gevuld wordt,
  leven voorbij de horizon.

  Samengekomen uit onze huizen,
  willen wij bidden voor wie lijdt.
  Kyrie Eleison, Heer God, ontferm U,
  wees met Uw mensen wereldwijd.

  Samengekomen uit onze huizen,
  willen wij zingen tot Zijn eer.
  Hij, onze vreugde, Jezus Messias.
  God onder mensen, onze Heer.

  Samengekomen uit onze huizen,
  straks weer van hier, de wereld wacht.
  Mensen ontmoeten, Gods handen, voeten,
  doen zoals Jezus, onze kracht.

  11 juni 2020

Reacties zijn gesloten.