In de storm, een pittige week van topervaring naar dramadal

In de storm, een pittige week van topervaring naar dramadal

16 april 2018 0

Vorige week schreef ik over een topervaring, waar ik me volmaakt gelukkig voelde. Maar aan het einde schreef ik al over de regen die wellicht weer zou komen. Na pieken komen doorgaans dalen. Deze week had ik een pittige week, met mijn lief die geveld was door de griep, spannende tijden met medische onderzoeken voor onze jongste en ikzelf, en dat kon er ook nog wel bij: startte ik het weekend met een milde voedselvergiftiging. En zo dender je dan van de top, hop, een dal in.

Ik keek donderdag een tijdlang naar een wit scherm, met een knipperende cursor. Ik doorzocht aantekeningenboekjes voor een beetje inspiratie voor een mooi bemoedigend blog. Maar het lukte even niet. Ik heb even geen mooie woorden voor jou noch voor mezelf. Behalve wat meerdere vrienden zeiden: Vertrouw op God, wat er ook gebeurt Hij is erbij. Ik geniet zelf altijd erg van het luisteren van muziek. En soms heb je zo’n lied dat je raakt, omdat het gaat over de situatie waar je zelf in zit. Zo is dat voor mij onder andere het lied Oceans van Hillsong. In de Nederlandse vertaling lees je: wanneer de golven overslaan, blijf ik hopen op uw naam. Want in de storm, bent U dichtbij.

God is dichtbij

Ik maakte een aantal maanden terug een mooie tekening van dit lied voor mijn moeder. Ik deel hem nu met jullie, met de link naar het lied. Het klinkt misschien makkelijk, verwijzen naar de bemoedigende woorden van een ander, maar gelukkig hoef ik niet ieder wiel zelf uit te vinden. Ik zou zeggen, luister het lied en weet: in de storm is God dichtbij.

Oceans: Engelstalig

Lopen over water: Nederlandstalig

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder