Investeer in gezondheid

Investeer in gezondheid

6 november 2020 1

Ons lichaam is ontzettend ingenieus bedacht door onze Maker. Korstjes en blauwe plekken en kneuzingen kunnen genezen. We kunnen weer opknappen na een griep omdat ons immuunsysteem bijzonder mooi in elkaar zit.

Dat immuunsysteem is een soort ‘vechtsysteem’: we kunnen onze soldaatjes in het bloed helpen door de juiste stoffen te geven, of dingen te doen om ze om zeep te helpen. Een simpel actueel voorbeeld: Er is overal desinfectie. Het is zelfs verplicht. En met een goede reden, want het doodt bacteriën, echter ook de goede. Helaas is desinfectie geen middel tegen een virus. Op deze manier maken we de natuurlijke beschermende laag kapot en zijn we vatbaarder voor veel andere ‘ziektekiemen’. Ik gebruik het zeer weinig, alleen als het echt moet: maar de vellen hingen aan mijn handen en dat terwijl ik er werkelijk nog nooit last heb gehad. Inmiddels gebruik ik geen desinfectie meer en is het probleem over.

Al vele jaren is bekend dat wij chronisch te kort hebben aan o.a. zink en bepaalde vitaminen. En wat blijkt? Juist die vitamines en mineralen helpen ons lichaamsimmuniteit op te bouwen tegen onder andere Covid. We kennen het riedeltje allemaal: verse producten – bewegen – goede nachtrust – stressreducering – genoeg water – dat hebben jouw ‘bloedsoldaatjes’ nodig om te vechten tegen indringers! Daarom mijn advies; Ga lekker buiten spelen en stel je bloot aan alle weersomstandigheden: daar wordt je sterker van. Niet alleen tegen Covid, maar ook tegen andere ziekten.

Misschien heb je het gelezen, maar meer dan 60% van de bevolking heeft een chronische ziekte. “Gelukkig zag een tijdgenoot van Pasteur al snel dat een ziekte pas een ziekte wordt afhankelijk van de ‘omstandigheden’. De wijsheid van Claude Bernard. Bernard is de grondlegger van wat je de “terreingeneeskunde” zou kunnen noemen. Hij geloofde wel dat virussen en bacteriën ziekten veroorzaken, maar alleen als het “terrein” daarvoor gunstig is.” Daarom: investeer in versterken van je immuunsysteem.

Dit is een bijdrage van gastblogger Jonneke Oskam, www.jonneke.nl

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl
Een reactie op “Investeer in gezondheid
  1. Anne

    Ik ben het hier niet mee eens, naast handen wassen met water en zeep werkt desinfectans met minimaal 70% alcohol wel tegen virussen!
    Als je handen uitdrogen, kun je handcreme gebruiken met terugvettende werking.
    Soms is het ook kiezen tussen twee kwaden, maar ik kies wel voor desinfecteren om de kans op Corona te verkleinen!

    11 november 2020

Reacties zijn gesloten.