It’s the most wonderful time of the year

It’s the most wonderful time of the year

14 december 2019 6

Ik loop mijn route als postbezorger met een kerstmuts op en neurie zachtjes wat kerstliedjes. Zo’n rode muts met witte rand en bol, roept reacties op. Vooral van kinderen, die mij enthousiast begroeten als kerstvrouw of van bouwvakkers die spontaan kerstliedjes gaan zingen of roepen “Ho, ho, ho!”

Ineens realiseer ik me wát ik neurie: “It’s the most wonderful time of the year”. Ik glimlach bij de gedachte aan die tekst. Verbaas me ook een beetje en zet nog eens in.

Wonderful?

Er zijn genoeg kerstperiodes geweest dat ik juist dát lied niet wilde horen of kon zingen Die donkere dagen kwamen in depressieve periodes extra hard binnen. Helemaal niet ‘wonderful’ dus.

Maar dit jaar is het anders. Dit jaar geen grauwe, grijze deken, maar moed om uit te kijken naar kerst. Ik ben nog nooit zo vroeg geweest met de kerstversiering in en om ons huis. En ik merk dat ik lang niet de enige ben. Het lijkt wel alsof we allemaal steeds eerder verlangen naar een nieuw begin en naar het licht.

Licht

Genietend van de vele lichtjes op mijn route, loop ik neuriend verder. Ik zie uit naar een mooie kerst. Tegelijk beseffend dat er heel veel mensen zijn die, net als ik in voorgaande jaren, dit helemaal niet de mooiste tijd van het jaar vinden. Ik hoop dat ik ze wat mag bezorgen. Letterlijk en figuurlijk. Een beetje licht, een beetje vrolijkheid.

Zing je mee? Of juist niet: “It’s the most wonderful time of the year”

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Marleen Samplonius-Ottens
Marleen Samplonius-Ottens
6 reacties op “It’s the most wonderful time of the year
 1. Harma

  Nee voor mij ook niet altijd. We hebben vaak juist in december wat. Of zelf ziek of met dieren die dood gaan .zo vaak gebeurd dat we tegen die maand opzien..wat gebeurd er nu weer. En ja hoor ook nu. Zit met pijnlijke enkel. Jicht,misschien. Kan morgen niet mee zingen in koor. Echt balen .

  14 december 2019
  • Marleen

   Wat vervelend Harma. Sterkte met alles en beterschap. Hopelijk heb je toch nog een beetje goede dagen

   22 december 2019
 2. Christien Bethlehem

  Mooi geschreven

  14 december 2019
  • Marleen

   Dankjewel Christien

   22 december 2019
 3. Kees

  Ik zing mee, we hebben gisteren net een prachtig georganiseerde kerstmarkt gehad in de Grote Kerk van De Rijp. Waarin de saamhorigheid en gezelligheid groot waren. Veel mensen spraken elkaar welgemeend en kochten ook iets om het huis mee te versieren of iemand te verwennen met een cadeau of een handgemaakte kerstkaart.

  15 december 2019
  • Marleen

   Prachtig! Fijne dagen!

   22 december 2019

Reacties zijn gesloten.