Wat doe je als een traditionele kerk niet bij je past…(video)

Janneke ging met haar gezin altijd naar een traditionele kerk. Maar op een gegeven moment past dat niet meer bij haar gezin. Wat doe je dan? Janneke startte samen met haar man en kinderen een Kliederkerk in Drachten. In deze video legt ze uit wat Kliederkerk is en krijg je een inkijkje in hoe dat eruit ziet.

Ook benieuwd naar Kliederkerk? Je kunt hier een Kliederkerk bij jou in de buurt vinden (vink bij kerktype ‘Kliederkerk’ aan).

Een reactie op “Wat doe je als een traditionele kerk niet bij je past…(video)
  1. Avatar Marij-ke schreef:

Beste Janneke.
    Als je je niet thuis voelt bij de traditionele kerk. De gemeente van God is kerk. En wij zijn de woningen/kamers. Raar ik zeg altijd evangelie heb ik dat misgelopen? In mijn leven in de traditionele kerk zoals jij het beschrijft ken ik niet. In Arnhem waar ik geboren werd was een saamhorige gemeente.Hoe lees ik de Bijbel eigenlijk al jaren als een brief aan mij geschreven. Wat zeggen die woorden mij. De Bijbel in gewone Taal in de samen lezen vorm. Kijk eens wat een prachtig boek. Wat betekent handvaardigheid/ handenarbeid? Je handen uit de mouwen steken. Kliederen. Dat heb ik volop gedaan en doe het nog.Breien en kleding maken. Zandkastelen, tenten en hutten bouwen. Potten bakken. Aardappelen poffen Tekenen en kleuren. Koken en lezen en voorgelezen worden. Elke dag is een verrassing. Het leven gaat met vallen en opstaan. Ik vind het nog steeds leuk maar noem het anders ga eens na hoeveel talenten heb jij gekregen in bruikleen en wat doe je ermee. Dat is voor elke dag een verrassing. Psalm 116 daar is het zo treffend in verwoord.