Je tijd vermenigvuldigen door het te delen.

Meer tijd door het te delen, vraag je je nu misschien af? Inderdaad!
Door te kiezen en te bedenken hoe je je tijd wilt besteden krijg je meer tijd en rust!

Gelezen in artikel EO-visie*:
Denk niet dat je iets mist. Want alles wat er is, is er altijd geweest. Nieuwe boeken, films, websites zullen ook morgen weer verschijnen. Kies zelf wat je leest, kijkt en bezoekt.

Kerk eruit, achterstandswijk erin!
Als pioniersplek vanuit de PKN, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe vormen van kerk-zijn. Met mijn gezin zijn we twee jaar geleden gekoppeld aan een buddy gezin in een achterstandswijk. Een vader, moeder met twee kinderen. Kerk-zijn in de achterstandswijk. Van een uurtje per zondag naar vier uur per maand klussen doen samen met het buddy gezin. Zolder opruimen, keuken opruimen, tuin netjes maken et cetera. Dit gaf een band. Naast de maandelijkse doe-dag kwam er tussendoor ook steeds meer contact. Zaken als een vraag, een klusje, even horen hoe het gaat passeerden de revue.

Bang om iets te missen?
Ongemerkt gingen we steeds meer tijd delen met het buddy gezin. In plaats van overal en nergens onze tijd in te investeren kozen we voor focus. Dit kost wel wat, maar door trouw te blijven aan ons plan/doel leverde het ook veel rust op. We lieten ons niet meer leiden door de flow van de dag of angst iets te missen, maar maakten we keuzes. In Prediker 3: 15b lezen we “God haalt wat voorbij is, altijd weer terug”. Oftewel mochten we iets belangrijks missen, dan zorgt God ervoor dat dat wel weer terugkomt.

In Prediker 3:1-15 lezen we dat voor alles een tijd is. Ben je op zoek naar wat meer rust in je leven? Probeer dan iedere ochtend voordat je dag begint deze tekst te lezen en probeer ernaar te leven, stap voor stap!

Verlang jij ook naar meer tijd en rust en je leven? Hoe pak jij dat aan?

*EO-Visie artikel: 7x je tent opzetten. Bij mijn vorige blog stond een foto van dit artikel