Je zegeningen tellen in coronatijd

Je zegeningen tellen in coronatijd

21 april 2020 2

Afspreken met je vrienden. Een terrasje pakken. Op vakantie gaan. Veel dingen die we tot een paar weken terug nog doodnormaal vonden, zijn dat inmiddels niet meer. Hoe gaan we om met dit ‘nieuwe’ normaal? En hoe kunnen we genieten van kleine dingen?

Het is een oud lied: ‘Tel je zegeningen, een voor een. Tel ze allen en vergeet er geen.’ Je zegeningen tellen, is altijd een goed idee. Ook Geesje liet zich inspireren door dit oude lied. Je zegeningen tellen maakt je opmerkzaam voor wat er allemaal nog wel kan en mogelijk is. En nu corona over de hele wereld gaat, besef je maar weer eens hoe goed wij het hebben in ons land.

 • Als je ziek bent, zijn er gedreven en goed opgeleide medici die er alles aan doen om je de juiste zorg te geven.
 • Nu we thuis moeten blijven, is dat voor de meesten van ons helemaal niet zo erg. We hebben immers niet alleen een dak boven ons hoofd, maar ook genoeg comfort en bewegingsruimte.
 • Hamsteren is niet nodig, want er is eten genoeg in de winkels. Daarnaast bieden veel restaurants ook afhaalmaaltijden aan.
 • Er zijn heel veel mooie initiatieven waaruit blijkt dat de meeste mensen naar elkaar omzien.
 • Nu de scholen dicht zijn, werken bevlogen juffen, meesters en docenten er keihard aan om onze kinderen online zo goed mogelijk onderwijs te bieden.

scholen dicht

 • We mogen nog steeds naar buiten om even lekker te bewegen en de zon op onze huid te voelen.
 • Voor ondernemers en zzp’ers die in zwaar financieel weer verkeren, komt de overheid te hulp. We mogen ons gelukkig prijzen dat we leven in een land die dit financieel op kan brengen.
 • Deze crisis vindt plaats in het mooiste seizoen van het jaar, de lente. Alles in de natuur laat zien: het komt weer goed!
 • Als veel niet meer kan, blijken we behoorlijk inventief te zijn met zijn allen. Dus lang leve alle technische innovaties waardoor we bijvoorbeeld opa en oma kunnen zien, online een bezoek kunnen brengen aan een museum of kunnen genieten van een online concert….

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Lees ook 101 dingen waar je geluk in vindt. Soms vraagt het wat omdenken, maar er is nog genoeg om dankbaar voor te zijn!

Waar ben jij dankbaar voor in deze coronatijden?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Annemarie van den Berg - Nap
Annemarie van den Berg - Nap
2 reacties op “Je zegeningen tellen in coronatijd
 1. Vrouwkje

  Voor mijn lieve man.

  Voor de heerlijke tuin.

  Voor de prachtige omgeving waarin wij wonen!

  22 april 2020
 2. GM

  Belangrijk punt, bedankt voor het aanstippen

  Juist over dit onderwerp is een filmpje / minidienst, mèt het bijbehorende lied 😉

  25 april 2020

Reacties zijn gesloten.