MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.
Lees de blogs

De gouden regel voor een goed gesprek over sexting

Er is veel te doen om het sturen van blootfoto’s via sociale media. Om sexting dus. Een light variant vind ik altijd de selfie met een uitdagende blik of een sexy houding. Waarom is dit zo populair onder tieners? Het is natuurlijk heel spannend…  Maar ja, als ouder denk je er mogelijk anders over. Want soms gaat het mis.

Vervelende ervaringen rond sexting

Er zijn genoeg dramatische verhalen die het misgaan kunnen illustreren. Bijvoorbeeld dat de hele school je naaktselfie onder ogen krijgt of dat het zelfs terecht kan komen op een pornosite. Uitgemaakt worden voor slet of hoer klinkt ook niet aantrekkelijk. En opmerkingen als ‘Laat je tieten nog eens zien’ wil je ook niet toegeroepen krijgen bij de fietsenstalling.

Praten over sexting

Maar waarom lijken tieners daar niet gevoelig voor? Althans, die van ons reageren na een half woord van mij al zuchtend met een ‘jahaa, weet ik heus wel’.

Omdat sexting niet iets is dat in 24 uur overgewaaid is, ben ik toch maar eens gaan zoeken naar hoe andere mensen zo’n gesprek goed aanpakken. Ik kwam een heleboel tegen, maar eigenlijk is er geen panklaar antwoord. Wel een soort gouden regel:

Blijf kalm en oordeel niet. En besef: je tiener weet meer dan je denkt.

Oordeel niet, inderdaad. Want tieners zijn niet de enigen die wel eens een veelzeggende – uitnodigende – foto naar een ander sturen.

Ik geloof uiteindelijk dat ik rond sexting gewoon hetzelfde kan zeggen als dat wij toch al zeiden rond seks in het algemeen: ‘Seks, en dus ook eventueel sexting, hoort in een relatie waarin je je vertrouwd en geliefd voelt. Je geeft je offline én online niet zomaar aan iedereen bloot.’

Hun reactie zal zeer waarschijnlijk ook ongeveer hetzelfde zijn: ‘jahaa…’

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Marrit van Luxemburg

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  mantelzorgers

  Soms is het zwaar, maar het is net als met voor je kinderen zorgen, het is niet voor altijd .. Ik heb nu geen ouders meer, allebei verloren dit jaar maar ik ben dankbaar dat ik een minstens een paar dagen per week voor hun heb gezorgd.Je hoeft dan niet te denken had ik maar.. Veel sterkte voor mantelzorgers en wat je doet , doe het met liefde dan is het zeker goed
 •  

  Alle mensen met een onvervulde kinderwens

  Graag brand ik een kaarsje voor alle mensen die een onvervulde kinderwens hebben! Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om steeds weer hoop te hebben maar steeds weer teleurgesteld te worden!
 •  

  mezelf

  dankbaar dat het zo goed met me gaat ondanks al de verdrietige dingen..
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars