Jorien over ongewenste kinderloosheid: “Juist in de dalen groei ik”

Jorien over ongewenste kinderloosheid: “Juist in de dalen groei ik”

4 augustus 2020 1

Kijk maar eens naar de top van een berg, daar groeit niets. Juist in de dalen staan de prachtigste bomen en bloemen, daar vindt groei plaats. Vanuit de bekkens en bergmeertjes waar het regenwater wordt opgevangen ontstaan stromen waaraan nieuwe bloemen en planten kunnen groeien. Waar wortels vaste grond vinden. Juist in tijden van ons diepste verdriet  kan er groei ontstaan. Groei vindt niet plaats op de bergtop, maar in het dal!

Onze onvervulde kinderwens heeft mijn relatie met God ontzettend veranderd en verdiept. Ik zeg wel eens dat ik vroeger kennis had over God en dat ik Hem, door mijn worstelingen heen, écht heb leren kennen. Een wezenlijk verschil! En iets wat ik nooit had willen missen. Daar in de diepe en eenzame dalen van mijn verdriet, zijn mijn wortels dieper gegroeid. Ben ik letterlijk (helaas 😉 ) en figuurlijk steviger en sterker geworden. Tegenslag kan ons helpen te groeien in onze relatie met God.

Keuze

Maar daar heb ik wel een keus voor gemaakt. De keus om, hoe moeilijk ook, het gevecht aan te gaan. Om samen met God de stijle bergtop te beklimmen, zonder dat ik zag wat daarna mijn toekomst zou zijn, of welke weg ik weer terug kon nemen. Een keuze om Hem te vertrouwen op zijn woord. Dat Hij het zal doen;

Mijn plan met jullie staat vast- spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk; ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden en ik zal naar jullie luisteren. Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. Ik zal me door jullie laten vinden-spreekt de Heer- en ik zal in je lot een keer brengen. “(Jeremia 29:11-14b)

Betekent dit dan dat al je gebeden verhoord zullen worden? Dat de wensen van je hart altijd in vervulling gaan? Nee, God brengt op Zijn goddelijke wijze een keer in je lot, en dat is voor iedereen verschillend. Maar dat Hij het zal doen als jij Hem daarin gaat zoeken met heel je hart, dat staat vast!

Ga je door een moeilijke periode? Bedenk dan dat je groeit!

Deze blog is geschreven door Jorien Ouweneel. Na een aantal medische behandelingen werd het voor haar definitief: er komen geen biologische kinderen. Haar ongewenste kinderloosheid heeft haar relatie met God verdiept. Ze schrijft over haar ervaringen op Mijn leven is ok

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl
Een reactie op “Jorien over ongewenste kinderloosheid: “Juist in de dalen groei ik”
  1. Mar

    Als een kinderwens niet uitkomt voelt dit als een groot gemis. Zelf heb ik in mijn nabijheid gezien dat er als b.v. tante ook een heel bijzondere band met de nichtjes of neefjes kan ontstaan. Of dat er op een andere manier invulling aan het leven wordt gegeven. Juist kinderen kunnen ouders ook heel diep raken en soms ga je dan samen ook wel eens allemaal door een diep dal. Omdat het ook heel moeilijk kan zijn. Het zou mooi zijn als we allemaal aan het eind van ons leven er vrede mee hebben…Hoe alles ook is gegaan. Dat we denken, ja.. het is goed geweest zo, ondanks dat er dingen waren waar we zelf anders voor hadden gekozen. Het is voor u bijvoorbeeld een mooie taak om anderen in hun worsteling te kunnen helpen, zodat ze uit het dal kunnen komen. En ze zich toch gezegend kunnen voelen met alles dat er wel is.

    5 augustus 2020

Reacties zijn gesloten.