Kerst met kinderen thuis vieren: Doe-boekje ‘Op reis met Maria’

Kerst met kinderen thuis vieren: Doe-boekje ‘Op reis met Maria’

15 december 2021 0

Hoe vier jij thuis met je kinderen Kerst? Met een boom, misschien een stalletje, liedjes en gezelligheid. Het doe-boekje van Kliederkerk geeft je handvatten om met je kinderen het kerstverhaal te ontdekken.

Je gaat in het doe-boekje op reis door het kerstverhaal met Maria, de moeder van Jezus. Met dit boekje doe je thuis wat ‘kliederkerk’ heet. Alles is bedoeld om samen te doen: met opa’s, oma’s, ooms en tantes, met je gezin of met buren. Samen ontdek je meer!

Kerst vieren

Kliederkerk bestaat uit samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Na een aantal ontdekactiviteiten, vind je op 4 pagina’s ideeën om thuis in een kleine viering samen stil te staan bij Kerst, bijvoorbeeld op kerstavond of -ochtend of in aanloop naar het kerstfeest. Natuurlijk kun je dit invullen zoals het bij je past. Tijdens het samen eten kun je nog eens doorpraten over het kerstverhaal. Voor dat eten vind je ook nog kleine receptjes in het boekje.

Leerzaam en gezellig

Het boekje van 36 bladzijden is niet alleen leerzaam, het is ook gezellig opgezet. Met voor elk wat wils. Voor jong en iets minder jong. Met puzzels, knutsels, tekeningen, schijf- en muziekopdrachten.

Doen, maken, praten, lezen

In het doeboek kom je de volgende onderdelen tegen:

  • Doen: kom uit je luie stoel en ga aan de slag!
  • Maken: creativiteit voor jong en oud.
  • Praten: er zijn geen goede of foute antwoorden, maar vragen waarover iedereen wat te zeggen heeft.
  • Lezen: dit is hoe het verhaal in de Bijbel in Gewone Taal staat.

Sommige opdrachten kun je alleen doen, maar voor de meeste vragen en opdrachten heb je elkaar nodig. Gebruik dit boekje eens voor een familiemoment, na het eten of op zondagmiddag. Of bijvoorbeeld tijdens een logeerpartij of vakantie. 

Afspeellijst met kerstliedjes

Op onze pioniersplek Zin op School delen we het boekje uit met een link naar een afspeellijst op Spotify met meer en minder klassieke kerstliedjes, modern uitgevoerd. Iets voor jou en je kinderen? Luister ook naar de favoriete kerstliedjes van onze redactie.

Slechts €1,50

Het doe-boekje ‘Kliederkerk Thuis Kerst: Op reis met Maria’ is te bestellen in de webwinkel van de Protestantse Kerk in Nederland. Hier is ook een inkijkexemplaar te vinden. Het boekje kost €1,50. Kijk voor meer informatie over Kliederkerk op hun website.

Meer Kerst op MijnKerk.nl

Varenka, kerstverhaal over hoop, vertrouwen en naastenliefde
Advent met kinderen: mijn favoriete rituelen
Column: De chaotische kerststal
5 x Leuke musea voor kinderen in de kerstvakantie

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink