4 x Leuke kinderbijbels

Het kiezen van de juiste kinderbijbel kan best moeilijk zijn. JOP geeft vier voorbeelden van leuke kinderbijbels.

1. Gods liefde voor mij (0-4 jaar)
Auteur: Tim Bugbird, Uitgeverij Ark Media € 7,95

gods liefde voor mij kinderbijbel
In een herkenbaar verhaal over twee schattige konijntjes wordt beschreven hoe allesomvattend Gods liefde is. Het kleine konijntje is eigenlijk te moe om naar huis te lopen. Maar dan vertelt mama over de liefde van God. En dat als God bij je is, je alles aankunt. Aan de hand van allerlei dingen die ze tegenkomen onderweg – de rivier, bomen, bloemen en meer – legt mama uit dat God erbij betrokken is. En voordat het kleine konijntje het doorheeft, zijn ze thuis.

2. Het Groot Kinderbijbelliedjesleesboek (4-8 jaar)
Auteurs: Ria Borkent, Iris Boter, Peter van Dijk en Nelleke Scherpbier, uitgeverij Mozaïek, € 12,50

groot kinderbijbel liedjes boek

Dit boek combineert Bijbelse verhalen met liedjes. Bij ieder verhaal hoort een liedje, dat uitgeschreven staat in het boek en te beluisteren is via de bijgeleverde CD. De verhalen zijn in heldere taal geschreven. Omdat verschillende auteurs hebben meegeschreven, verschillen de verhalen qua moeilijkheidsgraad. De liedjes zijn deels bekend (Hanna Lam en Elly en Rikkert) en deels geschreven voor dit boek.

3. Samenleesbijbel Junior (4-7 jaar)

In de Samenleesbijbel Junior ga je met (klein)kinderen in 30 stappen (verhalen) door de Bijbel. Elke stap heeft een bijbelverhaal om samen te lezen, bouwstenen om met het bijbelverhaal aan de slag te gaan, een eigen weetje en een idee voor een activiteit om samen te doen. Bestel de Samenleesbijbel Junior >

4. Samenleesbijbel (8-12 jaar)
Nederlands Bijbelgenootschap, uitgeverij Royal Jongbloed, € 59,95.

De Samenleesbijbel bevat de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal aangevuld met ruim 500 pagina’s extra materiaal zoals puzzels, spelletjes en doeopdrachten. Door de bijbeltekst heen lopen drie ‘routes’ van verhalen, oplopend in moeilijkheidsgraad. Op de routes komen clusters van bijbelverhalen langs, zodat kinderen echt leren wie Jozef is, en Abraham en Jezus. Er staan bekende verhalen in, maar ook passages uit onbekendere bijbelboeken. 

Hulp bij het kiezen?

Op www.kinderbijbels.nl kun je kinderbijbels bekijken en informatie vergelijken. Verder staan er een uitgebreide beschrijving van de verhaalstijl, afbeeldingen, de visie van de auteur, aansluiting bij de leeftijd en verwerkingsmogelijkheden. Zo kun je vast een lijstje met favorieten maken en de mooiste exemplaren in de (christelijke) boekwinkel bekijken.

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
30 december 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief