MENUMENU

Declareer eens wat lummeltijd

Je baas zou gek opkijken als jij in jouw urenverantwoording lummelen opneemt. Zou jij het durven? Je doet het vast wel eens en ook onder werktijd. Doelloos naar buiten staren, een extra rondje lopen naar het koffieapparaat, je telefoon checken ook als er geen berichten zijn binnengekomen.
Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoeveel tijd wij vullen per dag met dit soort nutteloze handelingen en wat de economische schade is?

Focus minder

In mijn favoriete tijdschrift kwam ik een prachtig artikel tegen waarin een pleidooi wordt gehouden om vooral jezelf de ruimte te geven om niet steeds doelgericht aan het werk te zijn. Wie alleen maar zo met zijn werk omgaat krijgt een soort kokerblindheid en mist een hele boel aan creatieve mogelijkheden. Minder focussen komt erg goed van pas als je iets nieuws moet verzinnen. Je staat dan meer open voor invallen en informatie uit onverwachte hoek. In een ontspannen houding kunnen hier mooie dingen door gebeuren.
Het is duidelijk dat minder focus uiteindelijk wel eens voor een groter rendement kan zorgen.

Droom lekker

Bij lummelen denk ik ook meteen aan dagdromen. Als kind wordt je dat al snel afgeleerd. Je moet in de klas bezig zijn met je werk en naar buiten weg zitten dromen gaat je niet helpen bij rekenen of taal. Maar het helpt je wel om eens wat anders voor je te zien, dan de wereld zoals die is. In de bijbel kom je een heel aantal van die creatieve dagdromers tegen. Daar heten ze profeten. Zij zien mogelijkheden voor een wereld waarin mensen een beter leven hebben. Zelf vind ik de dromen van Jesaja heel mooi. Lees ze maar eens om te ontfocussen

Produceer meer

Even iets anders lezen, of iets anders doen, dat gaat helpen om wat minder doelgericht te werken. Als ik thuis aan het werk ben, combineer ik mijn nadenkwerk met het ophangen van de was, of het strijken van een vervelende blouse. Op mijn werk, dwaal ik af door naar buiten te kijken, waardoor ik allerlei mensen zie langslopen en naar ze zwaai. Als er wordt terug gezwaaid word ik helemaal vrolijk en heb ik weer nieuwe energie voor het werk dat ik aan het doen ben.
Natuurlijk ga ik deze tijd niet declareren, maar het geeft me wel wat meer rust dat ik nu kan denken, dat ik er eigenlijk productiever en creatiever van word.

Hoe is dat met jou? Lummel jij wel eens tijdens je werk? Hoe ziet dat bij jou er uit?

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
26 februari 2018
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars