DIY: Dansen met je kinderen

Geloof doorgeven aan je kinderen is een prachtige taak! Maar hoe doe je dat in de praktijk? Veel ouders vinden dit nog best wel een opgave. Daarom delen we vandaag drie ideeën om je geloof te verbinden met de praktijk van alledag: met muziek. Zet daarmee letterlijk je geloof in beweging!

Muziek en dans zijn een van de meest belangrijke manieren om gevoelens over te brengen op de ander. In de Bijbel wordt er vaak gedanst bij allerlei gelegenheden, als uiting van aanbidding naar God. Daag jezelf uit om op een andere manier met je kind te gaan bewegen en leer hiermee gevoelens en geloof te uiten.

0-4 jaar
Zing en dans met je kind (op je arm) op jullie favoriete christelijke muziek. Zet het geluid lekker hard! Het maakt niet uit of het muziek is voor volwassenen of kinderen, als het je hart maar raakt.
Bijbeltekst: Psalm 150

5-8 jaar
Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit na de kerkdienst voor een muziekfeestje. Laat ze hun favoriete christelijke cd’s meenemen en laat ze alle christelijke kindermuziek horen die ze leuk vinden. Zingen en dansen maar!
Bijbeltekst: Prediker 3:4

9-12 jaar
Muziek maken voor God kan stemmig en formeel. Je kunt voor God ook nette kleren aandoen, bijvoorbeeld naar de kerk. Maar dat hoeft niet. Het kan ook ‘naturel’. Gewoon zingen waar je hart vol van is, bewegen zoals jij er blij van wordt. Vol overgave en puur. Koning David danste in zijn priesterlijke onderkleding en zong luidkeels ter ere van God. Gewoon, zoals hij was. Puur en eerlijk, dat is de boodschap. En dan maakt het niet uit of het in je nette pak of in pyjama is. Je hoeft ook geen instrument te kunnen bespelen of prachtige liedteksten te kennen: met samen trommelen op tafels en al fietsend zelfverzonnen liedjes zingen, kan je God ook eren!
Bijbeltekst: 2 Samuel 6:14

Uit: Geloven met plezier, Dit is een boek met meer dan 100 tips voor activiteiten die ouders met hun kind kunnen doen op geloofsgebied.