DIY: Maak een rijdend voortuig van een pallet

Ook als je deze zomer in Nederland blijft kun je elk dag buiten spelen. Wil jij wel eens iets nieuws proberen? Maak dan een rijdend voertuig van een pallet.

Nodig

• Pallets
  • Zwenkwieltjes
  • Rechte wieltjes
  • Boormachine en schroeven
  • Stevig touw van minimaal 5 meter

Uitleg activiteit

Zorg voor pallets die geschuurd zijn (dus zonder scherpe splinters). Maak van de pallets een rijdend voortuig door twee rechte wielen aan de achterkant te bevestigen en twee zwenkwielen aan de voorkant.
Je kunt de wielen van te voren bevestigen, of tijdens de Kliederkerk samen met deelnemers en vrijwilligers de wieltjes vastmaken. Zet de pallet op zijn wieltjes en rijden maar!

Maak een touw vast aan een hek of paal. De deelnemers die op de pallet zitten, pakken het touw aan het uiteinde vast. Hiermee trekken ze zich naar voren.

Passend Bijbelverhaal

“’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen weg, terwijl de mensen achterbleven bij het meer. Er gingen ook nog andere boten mee. Toen begon het hard te stormen.”
– Marcus 4:35-37

Dit idee is afkomstig van Kliederkerk Spijkenisse. Kijk hier voor een Kliederkerk bij jou in de buurt.