DIY met Halloween: Maak een spook van hoop

Halloween, het feest van angst, griezelen, dood… Hoe leer je je kind om te gaan met angsten? Met deze DIY doe je dat op een creatieve manier!

Benodigdheden

• Textielstiften/ verf en kwasten
  • Oude lappen stof, het liefst wit en in de vorm van een vierkant geknipt.
  • Naalden en garen.

Aanpak

1. Pak de lappen oude stof. Vertel dat kinderen dit wel eens gebruiken om net te doen alsof ze een spook zijn. Misschien heeft jouw kind dit ook wel eens gedaan. Ook met Halloween zullen kinderen waarschijnlijk een dergelijk kostuum gebruiken.
  2. Vertel je kind dat jullie met elkaar een andere versie van een spookkostuum gaan maken. Je kind mag een lap stof bewerken door erop te schrijven of te tekenen (met textielstiften of verf, waar je voorkeur naar uit gaat). Is je kind al wat ouder, dan kan hij of zij Bijbelteksten noteren, of andere teksten die hoopgevend zijn. Pinterest staat er vol mee.
  3. Wanneer jullie lap stof klaar is naai je de lappen aan elkaar. Je hebt dan geen spookkostuum maar een hoopkostuum.

Bron: JOP namens Kliederkerk Nederland. Kijk hier voor een Kliederkerk bij jou in de buurt.