DIY met Kliederkerk: Bak een brood en deel het uit

In het bijbelverhaal over Elia bakt de weduwe brood voor Elia. Ze deelt dat met Elia. Vervolgens raakt de meel en olie niet op. Een voorzieningswonder van God. Brood Herman is deelbrood: je maakt het deeg en je kunt het brood delen met iemand anders. Die kan er weer zelf een brood van bakken, en ook weer een deel aan iemand anders geven. Zo mag je delen van wat je hebt.

Maak samen het basisdeeg voor Brood Herman. Maak het zoals beschreven: brood-herman. Deel dat in porties en deel het uit.

Deze DIY-activiteit werd je aangeboden door Kliederkerk Nederland. Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Zoek hier een Kliederkerk bij jou in de buurt