DIY met Kliederkerk: Bouw een huis van dozen

In de Bijbel vraagt Jezus aan twee mannen om te doen wat hij vraagt. Om dit verhaal tot uiting te brengen heeft Kliederkerk een passende activiteit voor jou en je kinderen. Bouw een huis van dozen. Laat de deelnemers aan de slag gaan met de materialen en een groot huis bouwen waar je in kunt zitten of zelfs in kunt staan!

Nodig

• Grote dozen
  • Tape
  • Evt. ander bouwmateriaal zoals tentdoeken, hout etc.

Bijbeltekst

“Jezus zei: ‘Luister naar mijn woorden en doe wat ik vraag. Dan lijk je op een verstandige man, die zijn huis bouwt op stevige grond. Op een dag gaat het hard regenen en waaien. De rivieren stromen over, en de wind en het water slaan tegen het huis. Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd. Maar stel dat je wel naar mij luistert, en niet doet wat ik vraag. Dan lijk je op een domme man, die zijn huis bouwt op zachte grond. Op een dag gaat het hard regenen en waaien. De rivieren stromen over, en de wind en het water slaan tegen het huis. Dat huis zakt in elkaar, er blijft niets van over.”
– Matteüs 7:24-27

Deze DIY-activiteit werd je aangeboden door Kliederkerk Nederland. Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Zoek hier een Kliederkerk bij jou in de buurt