DIY met Kliederkerk: Maak een aandachtsmuur

Wil je met je gezin stilstaan bij mensen die in kwetsbare omstandigheden leven, zoals de weduwe van Sarefat uit de Bijbel? Maak dan thuis een aandachtsmuur. Naar wie gaat jullie aandacht uit?

Hang het doek, de plank of de poster op en hang de weduwe van Sarefat in het midden. Leg de post-its neer. Hier kunnen jullie namen opschrijven van anderen die het moeilijk hebben. Met name op het gebied van armoede en tekort. Denk aan een kind in je klas waarvan je weet dat die het moeilijk heeft thuis, omdat er schulden zijn of weinig geld. Of kinderen ver weg, zoals de kinderen van het Jeugdjournaal of een adoptiekind. Je kunt ook afbeeldingen uit kranten of tijdschriften knippen. Noem eventueel de namen later in een gebed. Een extra optie is om een kaarsje aan te steken voor de personen op jullie briefje.

Nodig

• Een doek aan de muur, of een plank of groot papier
  • Post-its of kaartjes
  • Plakband of spelden of punaises (die op een doek of plank vast te pinnen zijn)