DIY met Kliederkerk: maak palmtakken van papier

Het is vandaag Palmzondag. De dag waarop Jezus Jeruzalem kwam binnenrijden op een ezel. Zijn leerlingen en andere mensen die hem kenden en volgden, plukten grote palmbladeren van de bomen op Zijn pad te leggen en om Jezus toe te zwaaien. In deze blog leggen we uit hoe je zelf palmtakken maakt van papier en geven we je een aantal vragen om samen in gesprek te gaan.

Nodig

• Groen papier (A4)
  • Format van blad (eventueel wat groter uitprinten)
  • Stroken gekleurd papier
  • Scharen (en/of stanleymessen voor oudere kinderen)

Uitleg activiteit

• Van te voren trek je het format van een blad over op de groene papieren.
    Zet midden in het blad 4 rechte strepen op het blad. Deze kan het kind knippen/snijden.
  • Ieder kind kan zo’n groen papier pakken en het blad uitknippen. Ook knippen (of snijden) ze de lijnen in het midden. Let op dat ze niet doorknippen tot de rand!
  • Daarna nemen ze gekleurde strookjes papier en vlechten deze door de gleufjes in het blad.
  • Voor een netter resultaat, kun je het begin en einde van de strookjes vastplakken met een plakbandje aan de achterkant van het blad. En je neemt nog een groen blad (zonder gleufjes) dat je tegen de achterkant van het blad plakt.

Voorbeeld gespreksvragen

1. Waarom zwaaiden de mensen met bladeren toen Jezus de stad binnen kwam?
  2. Heb jij wel eens meegemaakt dat je op iets hoopte, maar dat het anders liep?
  3. Jezus werd niet de koning die de Romeinen ging verjagen voor de joden. In plaats daarvan werd Hij gevangengenomen en gedood. Toch zien veel mensen Jezus uiteindelijk alsnog als koning. Weet jij waarom en wat voor koning is Hij dan?

Heb jij al zin om een palmbladeren van papier te maken?  Wij zijn heel benieuwd naar jouw resultaat. Deel je je foto met ons? Dat kan onderaan het bericht op onze Facebookpagina.

Deze DIY-activiteit werd aangeboden door Kliederkerk Nederland. Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt. Al kliederend ontdekken kinderen wat geloven in God en het navolgen van Jezus betekent in het alledaagse leven. Een doorsnee Kliederkerk duurt ongeveer twee uur en bestaat uit drie onderdelen: samen ontdekken, samen vieren, samen eten.