Proefje met Kliederkerk: Storm in een fles

In één van de verhalen van Jezus, stopt Jezus de storm waarin hij en zijn vrienden terecht zijn gekomen. Zijn vrienden schrikken hiervan. Als de wolken en de wind luisteren naar Jezus, wie is Jezus dan!? Heeft de stem van Jezus scheppingskracht? Je kunt het verhaal hier lezen. Bij dit verhaal kun je (samen met (je) kinderen) het volgende proefje doen.

Dit heb je nodig:
– Glazen of plastic fles of pot die goed afsluitbaar is
– Water
– (Baby)Olie
– Blauwe kleurstof
– Een plastic bordje

Zo doe je het

Zorg dat de pot of fles goed schoon is.

Knip uit een plastic bord een klein bootje, zoals op de afbeelding hieronder.

Vul het flesje of de pot voor twee derde met water. Doe hier een paar druppels blauwe vloeistof bij en  stop het bootje in de fles. Het bootje zou dan op het blauwe water moeten drijven.
Voeg daarna een derde olie toe zodat de fles of pot helemaal gevuld is, draai de dop er stevig op. Schudden maar! Er ontstaat een storm in de fles. Maar wanneer je hem stilhoudt, wordt al snel de olie van het water gescheiden, en het bootje komt weer op het wateroppervlakte drijven.

Deze DIY-activiteit werd je aangeboden door Kliederkerk Nederland. Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Zoek hier een Kliederkerk bij jou in de buurt