MENUMENU

Janneke Nijboer neemt afscheid van MijnKerk.nl

Of ik wilde komen brainstormen in Utrecht over een nieuwe pioniersplek. Het was ergens in 2011, of in 2010 dat de mensen van het eerste uur samenkwamen. Natuurlijk was Fred Omvlee erbij, Sergio Felter en Eric van den Berg. Pieter Versloot van Missionair Werk van de Protestantse Kerk in Nederland had een droom. Hij wilde een pioniersplek op het zevende continent. Het internet bedoelde hij daarmee. Daar was nog geen kerk.
Ogen glommen, ideeën vlogen over tafel en iedereen voelde zich diep betrokken bij wat er stond te gebeuren: een kerk op het internet.

Vanaf het begin

Het vuur van het eerste uur heeft me nooit losgelaten en toen het mogelijk werd om mee te gaan doen in de praktijk van MijnKerk.nl ben ik van harte ingestapt. Ruim drie en half jaar ben ik voor en achter de schermen bezig geweest aan de opbouw van deze kerk. Blogs en filmpjes, facebook, twitter. Reageren via mail, persoonlijke berichten en op de tijdlijn.
Onderweg nam ik afscheid van Adrie Stemmer en Fred Omvlee en begroette ik Marrit van Luxemburg en dominee Otto Grevink. In elk team werd voortdurend nagedacht over de koers van de kerk en de richting die wij wilden inslaan. Als volger, kon je dat merken door veranderingen aan de website en wisseling in bloggers.

Afscheid

Voor mij persoonlijk is deze tijd met MijnKerk.nl heel goed geweest om samen met jullie op te trekken en kerk op het internet proberen te zijn. Na deze jaren is het nu voor mij tijd geworden om afscheid te nemen. Andere zaken vragen om mijn aandacht.
De zoektocht van MijnKerk.nl naar vorm en inhoud blijft doorgaan, omdat er zoveel mensen zijn, zoals jij, die hier iets vinden wat er nu niet is. Ik dank jou als volger en alle mensen die meewerken en meewerkten aan MijnKerk.nl voor het delen van jullie inspiratie. In vertrouwen geef ik per 1 maart mijn werk uit handen. Bij dit afscheid wil ik jou mijn zegen meegeven.

Zegen

Onder jou, stevige grond
om je levensweg te kunnen lopen.
Moge God dat voor je zijn!

Naast jou, een mens als jij,
die je vriend is én die jij vriendschap kunt geven.
Moge je hierin iets van Jezus herkennen!

Over jou, een veelkleurige boog van liefde,
waardoor je vertrouwen krijgt en hoop houdt.
Moge je daarin de kracht van Gods Geest ervaren!

 

Janneke, hartelijk bedankt voor je stevige bijdrage aan MijnKerk.nl! Al heel vroeg was je betrokken en je hebt jarenlang veel gegeven. Je bent een gedreven vrouw, wat je inbrengt komt vanuit je tenen. ‘Met hart en ziel’, dat zijn woorden die bij jou passen. Dank je wel voor wat je gedeeld hebt! We hebben er zoveel respect voor dat je ook kwetsbare zaken uit je leven deelde, waarmee je zoveel anderen tot steun was. Je had ook hart en oog voor mensen die niet binnen de standaardpatronen passen, dank je wel daarvoor! Daarmee liet je iets van God zien. Dank voor al je werk voor MijnKerk.nl! Ga met God!

Namens de Protestantse Kerk,
Martijn Vellekoop

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
15 februari 2018
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars