MENUMENU

Je kinderen zijn je kinderen niet (+ video)

Veel mensen willen graag kinderen, of zijn ouders van een kind. Maar is je kind wel jouw kind? Kinderen, van wie zijn die eigenlijk? Daarover gaat deze video van dominee Niels.

Niels vertelt: “Relaties kunnen vaak erg hecht zijn, vooral die tussen ouders en kinderen. Dat is mooi, want daar kun je op bouwen. Maar kinderen en ouders kunnen ook te dicht op elkaar zitten. Het gevaar is dat kinderen dan gebruikt worden voor de eigen verlangens van de ouder. Ieder mens is in de eerste plaats van zichzelf. Je voedt in liefde op, maar je weet dat ze alleen van zichzelf zijn. Geef ze de mogelijkheid zelf te komen met hun gedachten, met hoe ze de wereld ervaren, met wat ze geloven. Als kinderen merken dat ze vrij gelaten worden, zullen ze vanzelf naar je toe komen, niet omdat jij dat verlangt, maar omdat zij dat zelf willen.”

Ben je ouder van een kind? Hoe ga jij hiermee om?

 

Deel dit verhaal:
Niels Gillebaard

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
25 november 2018
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars