MENUMENU

Je kinderen zijn je kinderen niet (+ video)

Veel mensen willen graag kinderen, of zijn ouders van een kind. Maar is je kind wel jouw kind? Kinderen, van wie zijn die eigenlijk? Daarover gaat deze video van dominee Niels.

Niels vertelt: “Relaties kunnen vaak erg hecht zijn, vooral die tussen ouders en kinderen. Dat is mooi, want daar kun je op bouwen. Maar kinderen en ouders kunnen ook te dicht op elkaar zitten. Het gevaar is dat kinderen dan gebruikt worden voor de eigen verlangens van de ouder. Ieder mens is in de eerste plaats van zichzelf. Je voedt in liefde op, maar je weet dat ze alleen van zichzelf zijn. Geef ze de mogelijkheid zelf te komen met hun gedachten, met hoe ze de wereld ervaren, met wat ze geloven. Als kinderen merken dat ze vrij gelaten worden, zullen ze vanzelf naar je toe komen, niet omdat jij dat verlangt, maar omdat zij dat zelf willen.”

Ben je ouder van een kind? Hoe ga jij hiermee om?

 

Deel dit verhaal:
Niels Gillebaard

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
25 november 2018

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars