Welk kadootje geef jij aan jouw baas?

Waarschijnlijk ben je druk bezig met het regelen van allerlei kadootjes deze maand. Misschien heb je het al achter de rug, omdat je Sinterklaas hebt gevierd, of zit je er nog midden in, omdat Kerst voor jou het feest is om mensen wat te geven.
Hoe zit dat eigenlijk op de plek waar jij werkt? Krijg je van hen rond kerst nog een attentie ? Ik weet uit ervaring dat zeker niet alle beroepsgroepen op een aardigheidje hoeven te rekenen. Zeker de ZZP-ers en mensen die van buiten zijn ingehuurd, tellen vaak niet mee. Handig is dat niet van de opdrachtgever.

Geven

Vandaag wil ik je op een andere manier laten kijken. Niet als ontvangende partij, maar als gever.
Vaak is het de directie, of de leidinggevende, die de actie op gang brengt, dat er gezorgd wordt voor een kerstpakket, een personeelsfeest, een verjaardagskadootje.
Dat is geweldig van hen, maar zou dit ook eens andersom kunnen? Mocht jij in dienst zijn van zo’n bedrijf dat jou wel eens trakteert, zou jij dan iets verrassends voor jouw baas kunnen verzinnen?

Verrassing

Er zit veel wijsheid in het gezegde: Het is beter te geven dan te ontvangen. In de bijbel staat er zelfs: Je wordt gelukkiger van geven dan van ontvangen. (Handelingen 20: 35). Deze uitspraak staat in het kader van mensen helpen die hulp nodig hebben. Het is dus goed om aan mensen die het moeilijk hebben te geven.
Zo iemand kan ook jouw baas zijn. Je kunt natuurlijk zeggen dat mensen op leidinggevende posities toch zelf hebben gekozen om die plek in de organisatie in te nemen. En ze worden er ook goed voor betaald. Toch kan juist een onverwacht kadootje iets uitdrukken dat jij oog hebt voor wat hen het werk kost. Wat de last is om zo’n verantwoordelijkheid te dragen. Dat het zwaar is om ingewikkelde beslissingen te nemen, of geen echte werktijden te hebben, omdat je altijd paraat moet staan.

Gelukkiger

Door iets te geven, kan er iets anders gebeuren in de verhouding tussen jullie twee, al is het maar voor even. Door te geven, ben jij voor dat moment degene die even de leiding heeft. Normaal gesproken ben jij de ontvanger van opdrachten, taken en hopelijk ook van waardering en inkomen. Als gever draai je even de rollen om en dat kan iets moois brengen op dat moment of misschien zelfs voor de langere duur in het contact tussen jou en jouw baas. Wie weet worden jullie er beiden wel gelukkiger van!

Wat doe jij?

Wat zou jouw reden zijn om jouw werkgever te verrassen? Hoe zou jij dat doen? Graag hoor ik jouw verhaal.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
11 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief