MENUMENU

De laatste loodjes, houd vol!

Ben jij ook aan het aftellen naar de kerstvakantie toe? Veel mensen hebben rondom kerst en oud- en nieuwjaar een paar dagen extra vrij. Zelf hoop ik ook dat het me lukt om mijn email te negeren, en de agenda te verstoppen. Maar op dit moment zit ik nog volop in het werk. Vakantie is een raar fenomeen voor wie werk doet, dat door een ander niet kan worden overgenomen.

De laatste loodjes

Bij veel zelfstandigen zonder personeel en andere onmisbaren op de werkvloer gaat het als volgt. De laatste loodjes bestaan uit allemaal klussen die gedaan moeten worden, zodat niemand in de gaten heeft dat jij vakantie hebt. De vaste zaken gaan gewoon door, dus dat betekent dat er vooruit wordt gewerkt. Het liefst zoveel, dat je direct na jouw vakantie niet in het werk verdrinkt
In de praktijk blijkt dan vaak dat zowel in de weken voor de vakantie, als er direct na de ZZP-ers met zweet op hun rug staan, omdat het werk toch weer meer leek, dan gedacht.

Afleiding

De laatste weken voor een vakantie ook zwaar omdat er veel afleiding is. Naast het werk is er veel te doen in huis. Tenminste als je het een beetje sfeervol wil maken. Een boom moet gekocht en versierd, misschien wil je nog naar de kapper, boodschappen moeten worden gehaald, omdat de weekenden langer zijn dan gebruikelijk.
O ja en dan zijn er ook nog allerlei gezellige extra kerstvieringen en borrels waar je welkom bent.

Relativeren

Heerlijk toch! Of hol jij jezelf voorbij? Misschien kun jij je drukte wat relativeren. Het helpt mij wel om af en toe te roepen dat het allemaal luxe problemen zijn. Want stel je voor, dat je geen werk had, of dat je nergens voor wordt uitgenodigd, of dat het geld je ontbreekt voor een kerstboom. Die gedachte werkt bij mij altijd, omdat mijn vader uit een gezin kwam waar er geen geld was voor een kerstboom.
Misschien heb jij ook wel tips, om de zwaarte van de laatste loodjes te verlichten. Het zou leuk zijn als je die met ons wilt delen. (Maar als je geen tijd hebt, doe het dan maar niet 😉)

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
18 december 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars