Naar het museum met je kinderen

Ik zie, ik zie wat jij ook ziet.. 
‘Kijk papa! Ik sta in een bel!’ Ik kijk om en zie mijn zoon van zeven in een grote zeepbel staan. Hij trekt de bel zelf over zijn hoofd met een metalen ring.  Even later moet ik het ook proberen. En natuurlijk: de bel spat uit elkaar in mijn gezicht. De zevenjarige schatert het uit. We zijn in Nemo, het museum voor wetenschap en technologie. Eén van de eerste musea die we samen bezoeken. We genieten er beiden volop van. Waarom? Omdat we van alles kunnen bekijken, voelen, maken, uitproberen. Maar zeker ook omdat we gewoon samen tijd hebben en iets doen wat we beide leuk vinden. 

Museumjaarkaart
Niet lang na deze ervaring besluiten we om onze kinderen een museumjaarkaart voor hun verjaardag te geven. En eigenlijk gaven we als ouders daarmee onszelf het grootste cadeau. De kaart is een heerlijk middel om veel tijd op een leuke manier te besteden samen met één of meer van de kinderen. 

Samen onderzoeken
Afgelopen winter had mijn dochter op school geleerd over Van Gogh en ze wilde graag een schilderij van hem zien. Het Van Gogh museum zelf was vol, dus wandelen we naar het Rijksmuseum. Eenmaal binnen bestuderen we samen de plattegrond en zoeken er de Van Goghs op. Mijn dochter van acht gaat voorop en heeft de eerste Van Gogh als eerste gevonden. Opgetogen leest ze de bordjes onder de schilderijen en stelt allerlei vragen over de andere werken die ze ziet. Ik weet er even weinig van als zij, dus samen gaan we op onderzoek. Dat maakt een museumbezoek met je kind ook zo fijn: je bent vaak samen met dezelfde vragen bezig, kan je samen verwonderen over wat je ziet, beleeft of maakt. Ik heb het voorrecht geregeld vakantie te hebben samen met mijn kinderen. En iedere vakantie staat er minstens één museum op het programma.

Onze top drie tot nu toe:

  1. Scheepvaartmuseum
  2. Geofort
  3. Nemo

Heb jij deze ervaring ook?  En zo ja, wat is jouw top drie?

 

Deel dit verhaal:
LEV

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
24 augustus 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief