Opvoeden doe je samen

Stel dat je langs de waterkant fietst en je ziet opeens een stepje in het riet liggen? Dan schrik je je toch naar. Otto confronteert ons met een heftig verhaal dat gelukkig goed afloopt.

 

Want als er iets met een kind gebeurd, dan is het opeens een kind van ons allemaal. Opvoeden doe je eigenlijk samen. Niet alleen samen als ouders. Er staan veel mensen om je heen. Buurtbewoners, familie en vrienden die meehelpen als het moet.

“It takes a village to raise a child.”
Otto vervolgt: ‘Het geeft mij het gevoel dat je kinderen niet hebt, maar dat je ze krijgt van God. En dat Hij meekijkt en in de mensen om je heen altijd weer even een oogje in het zeil houdt.’

Wat waren momenten voor jou dat jij merkte dat het fijn was dat er mensen om je heen zijn die meekijken en meehelpen in de opvoeding van jouw kind?

One comment on “Opvoeden doe je samen
  1. Avatar Marij-ke schreef:

    Schoolzwemmen. Zoonlief was niet een echte fan. Hij vond zwemmen niet fijn. Maar ja op zijn vraag…toch geen briefje van hij hoeft niet omdat… hij ging gewoon mee leuk of niet. Een van de zwemmoeders had ontdekt dat hij niet goed in het water lag en dat met een kleine oefening zoonlief zou kunnen afzwemmen.En het lukte.

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
11 oktober 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief