Podcasts voor en door ouders

Opvoeden doe je nooit alleen. Het is een samenspel van ouders, familie, de buurt en de school. Ook de kerk kan hierbij een rol spelen door ouders aan elkaar verbinden en te investeren in geloofsopvoeding.

Het thema van de Week van de Opvoeding dit jaar is Hand in Hand. En dat geldt niet alleen voor de school, de buurt of de familie. Ook kerken kunnen hand in hand staan met ouders. Geloofsgemeenschappen kunnen ouders inspireren om een omgeving te creëren waarin kinderen kunnen opgroeien en opbloeien.

JOP, Jong Protestant, de HGJB en MijnKerk willen kerken helpen bij het verbinden van ouders. Zodat de kerk die plek wordt waar ouders gehoord worden, waar ze mogen delen van hun uitdagingen rond opvoeden. Een plek waar opvoeders aan elkaar verbonden worden om elkaar te versterken.

Speciaal voor de Week van de Opvoeding zijn er vijf podcasts ontwikkeld. Elke werkdag vanaf 07:00 uur is er online een nieuwe podcast te vinden met daarin een voorbeeld over hoe je als kerk kunt investeren in (geloofs)opvoeding. Onze eigen blogger Sjoerd Muller heeft vijf opvoeders geïnterviewd. Luister je mee?