Waarom zijn kinderen belangrijk? (+ video)

In de Samenleesbijbel Junior staat een heel mooi verhaal over waarom Jezus kinderen zo belangrijk vindt. Ik merk dat we zelf kinderen vaak ook belangrijk vinden, en dat de reden daarvan nog wel eens in onze eigen verwachtingen ligt: wat betekent een kind voor ons? Jezus zet de kinderen in het midden van de belangstelling. Het gaat Jezus om hèn.

Tekst gaat hieronder verder

De Samenleesbijbel Junior is geschreven door dezelfde auteur als de Babybijbel. Op eenzelfde ontspannen en creatieve manier vertelt ze de verhalen in deze nieuwe bijbel met dertig verhalen. Een fragment:

“Jezus is in de buurt. Veel vaders en moeders horen dat. Ze gaan meteen op weg. Niet alleen. Nee, ze nemen hun baby’s en hun kleine kinderen mee naar Jezus toe. […] Jezus kan er vast ook voor zorgen dat een kindje niet ziek wordt, dat het groot en sterk wordt. Maar het is heel erg druk bij Jezus. […] De vrienden van Jezus zien de vaders en moeders naar hen toe komen, met al die baby’s en kleine kinderen op de arm. ‘Sorry,’ zeggen ze. ‘Maar dit kan echt niet. Jezus heeft het druk met belangrijke dingen. Hij heeft geen tijd voor die kleintjes.’ […] ‘Kom maar,’ zegt Jezus. Hij steekt zijn hand uit. ‘Kom maar bij me. Want ik hou van je. God zorgt voor je. En ik zorg ook voor je.”

Mooie korte zinnen die laten zien hoe belangrijk Jezus kinderen vindt. Want: ‘Kleine kinderen zijn een voorbeeld voor jullie allemaal. Zij begrijpen soms meer van Gods nieuwe wereld dan grote mensen.’

Daarom nodigt de Samenleesbijbel Junior ook uit om erover te praten: ‘Wat kunnen kinderen beter dan grote mensen? Bedenk eens iets dat jij beter kunt!’ Een uitdagende vraag voor kinderen, maar ook voor ons:

Wat kunnen kinderen beter dan jij?

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
23 november 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief