Wat wordt jouw versierpoging?

Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Deze uitdrukking ben je vast wel eens tegen gekomen. Misschien heb je het zelfs wel eens tegen iemand gezegd. Of het leven een feestje is of niet, daar wil ik buiten blijven, dan kan jij alleen maar weten. Toch kan je aan de oppervlakte echt wel iets doen om het aangenamer en leuker te maken.  Je kunt zelf het leven een beetje versieren.

Versieren op de werkvloer

Veel mensen werken een groot deel van de dag, dus is het slim om eens na te denken over de vraag, hoe jij op je werk slingers zou kunnen ophangen. Natuurlijk gaat het hier niet om letterlijke slingers, maar figuurlijke. Wat zou jij kunnen doen, om de werksfeer te verbeteren?

En toen was het weer feest

Kort geleden mocht ik preken over een verhaal van Jezus, waarin hij te gast is op een bruiloft. Het blijkt dat daar de wijn opraakt. Zonder wijn is het geen feest, werd er gedacht. Uiteindelijk zorgt Jezus voor nieuwe wijn. Dit verhaal gaat voor mij ook over ‘slingers ophangen’. Iets doen zodat er een goede sfeer komt. In het geval van dit verhaal kan het feest doorgaan en wordt de sfeer verbeterd. (Ben je benieuwd naar dit verhaal? Kijk dan eens bij Johannes 2: 1 – 12)

Versiertrucs

Op je werk de slingers op hangen kan bijvoorbeeld door Iets lekkers mee te nemen bij de koffie, een compliment te geven, lachen om een flauwe grap, waar je anders nooit om zou lachen, een praatje maken met een collega die je anders nooit spreekt. Al deze versiertrucs gaan over het doorbreken van een patroon. Als dat opeens verandert in positieve zin, heeft dat vaak een opbouwend effect.

Hang zelf de slingers op

Neem je deze week eens voor goed op te letten wat de sfeermakers en sfeerbrekers zijn op de werkvloer en verzin in het weekend dan een iets, om in ieder geval één ding toe te voegen aan het verbeteren van de sfeer. Op die manier ben je bezig met het ophangen van de ‘slingers’ in je leven. Ik wens je daarbij veel plezier!

Versiertruc delen

Heb jij ook een versiertruc om de werksfeer te verbeteren, dan is het leuk dat je dit wilt delen.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn kind
22 januari 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief